Időtlen luxus: újra megnyitott Balatonfüred ikonikus szállodája

Tisztelve több mint két évszázados hagyományait, de szem előtt tartva a 21. század követelményeit és trendjeit újult meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel.

Történelme és egyedisége miatt a balatoni szállodákat tekintve bátran soroljuk külön kategóriába az alapos megújuláson átesett Anna Grand Hotelt. Fél év alatt tényleg csodát tettek az 1786-ban felhúzott épületben, mert a frissen illatozó hely falai között mászkálva senki se mondaná meg, hogy pár hónappal ezelőtt még építési területen kellett szlalomozni a sittes zsákok között.

Az egyik legattraktívabb balatoni település ikonikus szállodája majd’ minden négyzetcentiméterén a legfinomabb anyagok és színek harmóniáját hozza, de nyugodtan hozzátehetjük az otthonosságot és a puhaságot is – utóbbi kettő mindjárt a lobby-ban üdvözöl, ahol olyan kényelmesek a kanapék és a fotelek, hogy már fél óra pihengetés után is “fenyeget” a kellemes elbóbiskolás veszélye.

Balatonfüred mindig is az előkelő magyar fürdővárosok közé tartozott; az odalátogatók megtapasztalhatják, ahogy

a történelmi örökség ötvöződik a modern eleganciával.

Amint viszont megérkezik az éj, máris változás érzékelhető és Balatonfüred pezsgő, esti hangulata dominál.

Az Anna Grand Hotel népszerűségét és történelmi jelentőségét a híres vendégeken, például Vörösmarty Mihályon, Jászai Marin vagy Kossuth Lajoson túl mi sem bizonyítja jobban, hogy már a 19. század derekán heti háromszor gyorskocsijárat biztosította, hogy a pesti vendégek lejuthassanak a divatosnak számító Nagyvendéglőbe, melynek nevét 1889-ben változtatták Grand Hotelre.

Ez az a név, amely aztán a hosszú évtizedek alatt összefonódott a legendás Anna-báléval,

2014 óta pedig a Miss Balaton versenyek gáláinak és kísérőrendezvényeinek állandó helyszínéül szolgál (mostanság akár 1800 főt is képes befogadni).

– A hotel átalakításának legnagyobb kihívása a műemléképület jellegének megőrzése mellett a belső terek modern, luxus környezetbe való áthelyezése volt. Az újragondolt styling során kiemelten fontosnak tartottuk a legmagasabb szintű komfort érzet biztosítását, amely a terek újragondolásánál is prioritást élvezett. Ennek tükrében álmodtuk meg az Anna Grand royal lakosztályt, mely grandiózus méreteivel és unikális anyaghasználatával új távlatokat nyit a Balaton térség turisztikai piacán – mondta az újranyitás sajtóeseményén Farkas Dóra, a belső átalakítás koordinátora.

A négycsillagos superior besorolású luxusszálloda szobáiban a kifinomult dizájn mellett prémium matracok és ágyneműk felelnek a pihenésért, a napindításról pedig saját kávéfőző és kávékapszulák gondoskodnak.

A hamarosan látványkonyhával bővülő étteremben az ételek mellett a környezet, a szolgáltatás minősége és az étkezés közösségi aspektusa is fontos; a tradicionális ételek a hotel egyedi stílusában készülnek (még saját pörkölésű kávéjuk is lesz majd).

A séf elkötelezett a magas minőségű alapanyagok, a precizitás és a vizuális vonzerő iránt,

és ez minden egyes fogáson érződik, legyen az selymes borsókrémleves, friss és “olvadós” pisztráng, grillezett zöldségekkel nagyszerűen együttműködő grillezett lazac, vagy omlós borjúszűz érmék fűszeres krusztával, igazi jóságként mellépakolt harcsatepertős házi burgonyaroláddal. Az Anna Grand borszakértője mindig rendelkezésére áll, és nem csupán a borokat értékeli, hanem segít eligazodni azok világában, valamint megismerteti a különlegességeket vadászókat a különböző stílusokkal és szőlőfajtákkal.

Bartos Balázs szállodaigazgató hangsúlyozta, hogy szakmai szempontból hatalmas kihívás és egyben megtiszteltetés is ezt a szállodát irányítani, hiszen hatalmas múltja van és még nagyobb jövője lesz. Az Anna Grand nagyköveteként Epres Pannit mutatta be.

– Ez a nagyköveti felkérés azért jelentett számomra igazán kellemes meglepetést, mert a hotel csapata nem csupán a promóciós feladatok kapcsán számít rám. Már a megnyitó előtt fél évvel elkezdődött a közös munka, részt vehettem a szálloda stílusának kialakításában – többek között én választottam ki a piperecikkek illatát, segítettem az enteriőrök színvilágának kialakításában és a szállodai alkalmazottak uniformisának megálmodásában is. Hosszú évek óta vagyok az Anna Grand vendége, így nagy öröm, hogy már a csapat tagja lehetek. Nagyon élveztem és élvezem a közös munkát – avatott be feladatainak részleteibe Epres Panni.

Az Anna Grand története élő elbeszélése egy rendkívüli utazás folytatásának.

 

Az egyedi kisugárzású szállodában a múlt találkozik a jelennel és minden pillanata az időtlen luxusról tanúskodik. A hotel szolgáltatásai már elérhetőek a nagyközönség számára, hamarosan a szállodában található Anna Spa is megnyit majd.

(Fotók: Anna Grand)

szálloda | balatonfüred | hotel | anna grand

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom