Close
Egyedülállóan stílusos luxusszálláshely várja az Antarktisz meghódítóit

Egyedülállóan stílusos luxusszálláshely várja az Antarktisz meghódítóit

Nem könnyű feladat turisztikai infrastruktúrát kiépíteni az Antarktiszon, azonban sem a szállítási, sem a logisztikai kihívások, de még a kifejezetten szigorú környezetvédelmi előírások sem akadályozhatták meg a két sarkkutatót, Robyn és Patrick Woodhead-et, hogy megvessék a lábukat a világvégi tájon.

2017-ben a sarkkutató házaspár nagyszabású beruházásba fogott. Elsőként kialakították a kontinens első magánrepülőgép kifutóját, nem sokkal ezután pedig megnyitották a Whichaway-t, azaz az Antarktisz első luxustáborát.

Legújabb projektjük a Wolf Fang’s Camp, amely most januárban nyílik meg a kalandvágyó utazók előtt.

A szálláshely hat, napenergiával fűtött vászonsátorból áll, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a névadó hegyre, amelyet először a norvég Hjalmar Riiser-Larsen tárt fel a 20. század elején. A zord környezet ellenére a kényelmes sátrakhoz saját fürdőszoba és stílusos kiegészítők is járnak, az ételek pedig maximálisan személyre szabottak.

Az oda látogatók kihagyhatatlan programokon is részt vehetnek, felfedezhetik a gleccserek jégalagútjait, meglátogathatják a 28 ezer fős császárpingvin-kolóniát,

elrepülhetnek a Déli-sarkra és még az éjféli napsütésben is gyönyörködhetnek.

Mivel az Antarktisz a Föld egyik utolsó, igazán érintetlen tája, így a Wolf Fang’s Camp vendégei olyan kirándulóhelyekre is ellátogathatnak, hol még sosem jártak emberek.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: White Desert Antarctica)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom