Close
Egyedülállóan stílusos luxusszálláshely várja az Antarktisz meghódítóit

Egyedülállóan stílusos luxusszálláshely várja az Antarktisz meghódítóit

Nem könnyű feladat turisztikai infrastruktúrát kiépíteni az Antarktiszon, azonban sem a szállítási, sem a logisztikai kihívások, de még a kifejezetten szigorú környezetvédelmi előírások sem akadályozhatták meg a két sarkkutatót, Robyn és Patrick Woodhead-et, hogy megvessék a lábukat a világvégi tájon.

2017-ben a sarkkutató házaspár nagyszabású beruházásba fogott. Elsőként kialakították a kontinens első magánrepülőgép kifutóját, nem sokkal ezután pedig megnyitották a Whichaway-t, azaz az Antarktisz első luxustáborát.

Legújabb projektjük a Wolf Fang’s Camp, amely most januárban nyílik meg a kalandvágyó utazók előtt.

A szálláshely hat, napenergiával fűtött vászonsátorból áll, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a névadó hegyre, amelyet először a norvég Hjalmar Riiser-Larsen tárt fel a 20. század elején. A zord környezet ellenére a kényelmes sátrakhoz saját fürdőszoba és stílusos kiegészítők is járnak, az ételek pedig maximálisan személyre szabottak.

Az oda látogatók kihagyhatatlan programokon is részt vehetnek, felfedezhetik a gleccserek jégalagútjait, meglátogathatják a 28 ezer fős császárpingvin-kolóniát,

elrepülhetnek a Déli-sarkra és még az éjféli napsütésben is gyönyörködhetnek.

Mivel az Antarktisz a Föld egyik utolsó, igazán érintetlen tája, így a Wolf Fang’s Camp vendégei olyan kirándulóhelyekre is ellátogathatnak, hol még sosem jártak emberek.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: White Desert Antarctica)

luxusszállás | napelem | tábor | szálloda | napkollektor

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram