Close
Jubileumi aranyórával készült az Apollo-11 küldetés 50. évfordulójára az Omega

Jubileumi aranyórával készült az Apollo-11 küldetés 50. évfordulójára az Omega

Ötven évvel ezelőtt, 1969-ben teljesült az Apollo-program fő célkitűzése, vagyis a sikeres holdra szállás. Most ennek alkalmából – a jeles esemény előtt tisztelegve – rukkolt elő egy limitált szériás órakülönlegességgel a svájci luxusóra-készítő vállalat.

Miután az Omega egyedülálló óragyártási tapasztalatának köszönhetően a Speedmaster Chronograph annak idején kiállta a NASA tesztjeit és alkalmasnak bizonyult az űrutazáshoz, ez lett az első és mind a mai napig egyetlen óra, amit viseltek a Holdon. Az űrhajósok aztán a Földre visszatérve egy speciális kiadású Speedmastert kaptak emlékbe.

Azóta eltelt ötven esztendő, a svájci márka pedig méltóképpen szeretne tisztelegni az egész emberiség szempontjából meghatározó esemény előtt. Ebből a célból született meg ez a 18 karátos “holdvilág” aranyból készült modell,

amely 42 milliméteres tokkal és az Omega új, kézi felhúzós caliber 3861 szerkezetével, valamint ötvenórás járástartalékkal bír.

A jublieumi Speedmaster arany színét remekül egészíti ki a bordó lünetta, illetve a fekete ónix indexek. Az óra hátulján található átlátszó zafírkristálynak köszönhetően a szerkezetet is megcsodálhatjuk, illetve a szélén az amerikai kontinens és vele szemben a Hold méretarányos ábrázolása is megjelenik.

Az Apollo 11 50th Anniversary a hírek szerint kis híján kilencmillió forintos árcédulát kaphat. Ezért cserébe egy örök életre szóló, ötven méterig vízálló, öt évig garanciális, a holdvilág arany színét reprezentáló karórát kínál az Omega, ami visszaidézi a Hold meghódításáért folytatott küzdelem aranykorát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Omega)

Close