Close
Jubileumi aranyórával készült az Apollo-11 küldetés 50. évfordulójára az Omega

Jubileumi aranyórával készült az Apollo-11 küldetés 50. évfordulójára az Omega

Ötven évvel ezelőtt, 1969-ben teljesült az Apollo-program fő célkitűzése, vagyis a sikeres holdra szállás. Most ennek alkalmából – a jeles esemény előtt tisztelegve – rukkolt elő egy limitált szériás órakülönlegességgel a svájci luxusóra-készítő vállalat.

Miután az Omega egyedülálló óragyártási tapasztalatának köszönhetően a Speedmaster Chronograph annak idején kiállta a NASA tesztjeit és alkalmasnak bizonyult az űrutazáshoz, ez lett az első és mind a mai napig egyetlen óra, amit viseltek a Holdon. Az űrhajósok aztán a Földre visszatérve egy speciális kiadású Speedmastert kaptak emlékbe.

Azóta eltelt ötven esztendő, a svájci márka pedig méltóképpen szeretne tisztelegni az egész emberiség szempontjából meghatározó esemény előtt. Ebből a célból született meg ez a 18 karátos “holdvilág” aranyból készült modell,

amely 42 milliméteres tokkal és az Omega új, kézi felhúzós caliber 3861 szerkezetével, valamint ötvenórás járástartalékkal bír.

A jublieumi Speedmaster arany színét remekül egészíti ki a bordó lünetta, illetve a fekete ónix indexek. Az óra hátulján található átlátszó zafírkristálynak köszönhetően a szerkezetet is megcsodálhatjuk, illetve a szélén az amerikai kontinens és vele szemben a Hold méretarányos ábrázolása is megjelenik.

Az Apollo 11 50th Anniversary a hírek szerint kis híján kilencmillió forintos árcédulát kaphat. Ezért cserébe egy örök életre szóló, ötven méterig vízálló, öt évig garanciális, a holdvilág arany színét reprezentáló karórát kínál az Omega, ami visszaidézi a Hold meghódításáért folytatott küzdelem aranykorát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Omega)

apollo 11 | apollo-program | speedmaster | omega | karóra

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram