Close
Ennél hedonistábban nem lehet ünnepelni a pandémia végét

Ennél hedonistábban nem lehet ünnepelni a pandémia végét

Jó, tudjuk, hogy még nincs vége, de ugye értitek. Olyan, mintha vége lenne. Maszk nélkül élvezhetjük egymás társaságát, koncertekre, meccsekre, és éttermekbe járhatunk. Ha szeretnénk nagyon megünnepelni, hogy így tehetünk, akkor ajánljuk, hogy célozd be az Arany Kaviárt. Miért? Máris mondjuk.

A budai vár közelében, az Ostrom utcában megbújó intézmény az a fine dining éttermek között, mint az autós mezőnyben a Mercedes Benz S osztály: letisztult, elegáns, és olyan észrevétlenül vesz körbe luxussal, hogy észre sem veszed. Ugyan a pandémia alatt itt is történtek fejlesztések, a hangulat nem változott, az étterem lelke ugyanaz maradt: magas, de nagyon szerethető. A kiszolgálás folyékony, kompromisszummentesen profi, és morcos vendég legyen a talpán, aki bele tud kötni valamibe.

Bemelegítés Gillardeau osztrigával
Egy emblematikus spárgás fogás

Mi a Golden Season nevű, kaviárra hangszerelt menüsort próbáltuk végig. Az Arany évszak névre keresztelt menü még tavaly, a novemberi korlátozások előtt debültált. Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár 30. évfordulóját ünneplő menüt, amely egyben izgalmas új korszakot nyitott az étterem történetében.

A markáns megújulás egy féléves háttérmunka eredménye volt: Kanász László vezető séf és José Guerrero R&D (kutató-fejlesztő) séf egy modern és szabadon kísérletező konyhai irányvonalon indultak el, Magyarországon egyedülálló módon a menü ételkreációiról, sőt azok számáról sem árultak el korábban semmit, és ehhez továbbra is tartják magukat. Vagyis a menü titkos, és hogy megnehezítsék a titkokat felfedő vendégek dolgát, az ételeket folyamatosan változtatják.

A tulajdonosok, Molnár Attila és Nyíri Szása szándéka nem kevesebb, mint megtartani a múltból az értékeket és az elmúlt évtizedek tapasztalatait, de valami egészen újat nyújtani, hazai viszonylatban egy egyedi szolgáltatást képviselni. Búcsú lenne ez az orosz vonaltól? Lehetséges. Ígéretük szerint, ami változatlan: maradnak a legjobb alapanyagok, a kaviár és személyes odafigyelésük a szerviz terén.

„Katalizátorunk a kutatás-fejlesztés. Kutató-fejlesztő séffel más étterem nem dolgozik, holott a világban ez most a trend. Az a célunk, hogy aki most velünk tart egy este, az egy gasztrosokkot kapjon. Nincsenek előételek, főételek, desszertek. Ételkreációk vannak, melyek mindig a meglepetés erejével fognak hatni. A sós, édes ízek játéka folyamatos. Több édes fogásunk van, mint egy átlag degusztációs menüben” – foglalja össze lendületes, új törekvéseiket Molnár Attila, tulajdonos.

A menüt mi semmiképpen sem szeretnénk túlelemezni, annyit mondanánk róla, hogy csúcshedonista:

az ízhatások hangerejét feltekerték, a fogások már külalakra is majd kicsattannak az életörömtől, a menü megkomponálása mesteri.

A harmadik-negyedik fogás táján az ember önkéntelenül elkezdi magát egy szentpétervári arisztokratának érezni, aki párizsi száműzetésben fényűző vacsorákkal, nagykanállal falva a kaviárt éli fel utolsó családi örökségét, pezsgőmámorban emlegetve a cári időket.

A desszertek egy része. Ezek már nem fértek belénk

A Golden Season sok, a szó legjobb értelmében véve: egy szellemes, minden érzéket jóllakató szédítő utazás, amit remek borok és pezsgők kísérnek, és ha kérjük, a Beluga vodkát sem fogják sajnálni tőlünk.

(Nyitókép: Arany Kaviár étterem, fotók: Rajzák Kinga)

kaviár | arany kaviár | étterem | golden season | buda

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom