Ilyen egy 17. századi olasz kolostor, ha luxusszállodaként születik újjá

A Noa* építésziroda a 17. századi Serve di Maria Addolorata kolostor monumentális tereit alakította át egy egyedülálló szállodává Arco városában, Észak-Olaszországban.

Az olaszországi Garda-tó északi csücskében található Serve di Maria Addolorata kolostor egy monumentális épületegyüttesből és egy hatalmas kertből áll, amelyet egy magas fal vesz körül.

A kolostorépület fele ma is egyházi központként funkcionál, a templom mellett továbbra is élnek apácák.

Monastero Arx Vivendi szálloda munkálatai 2020-ban kezdődtek meg Trento kulturális örökségvédelmi hivatalának szoros együttműködése mellett. A projekt két fő szakaszból állt:

a kolostor és belső tereinek helyreállításából és szállodává alakításából, valamint egy új wellness rész kialakításából.

A dél-tiroli építészek a régi kolostor spiritualitásának megőrzése érdekében arra törekedtek, hogy az épület eredeti elemeinek nagy részét megőrizzék különös tekintettel a legfőbb jellegzetességekre,

így a hosszú folyosókra, a boltíves mennyezetekre.

A kolostor buja kertjében azonban egy új wellness részleget is kialakítottak, mely

ötszáz négyzetméternyi relaxációs helyiséget, szaunákat, wellness központot is tartalmaz.

A negyven szobás szálloda három emeleten terül el, melyek mindegyikében a terek eltérő arculatot kaptak.

A földszint koncentrikus terei kontrasztot alkotnak az első emelet látványos folyosójával, a tetőtérben pedig a fa gerendák dominálnak.

A kolostorépület az átalakítás során funkcionális elrendezést kapott. A földszinten találhatók a közös helyiségek, így a recepció, a reggeliző, a bár, a konyha és az olvasóterem.

Az első emelet ötven méteres folyosóin egykori kolostori cellák sorakoznak, melyet kettesével nyitottak össze, hogy nagyobb vendégszobákat tudjanak kialakítani belőlük. A második emelet nagy tetőterében szintén szobák sorakoznak.

(Forrás: Designboom, fotók: Alex Filz)

Garda-tó | észak-olaszország | luxus hotel | luxusszálloda | kolostor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom