A kormány 2021 őszén vezette be az árstopot, és többszöri hosszabbítás után most újra a kiterjesztés mellett döntött.
Az árstopot 2023. április 30-ig hosszabbították meg a kristálycukorra, a BL 55-ös búzafinomlisztre, a finomított napraforgó-étolajra, a házi sertéscombra, a csirkemellre, a csirke far-hátra, a csirkehátra, a csirkefarra, a csirkeszárnyvégre, az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntejre, a tyúktojásra és az étkezési burgonyára vonatkozóan.
Míg az utóbbi két termék árát a 2022. szeptember 30-i összegnél rögzítették, az előbbi kategóriákba tartozó élelmiszerekért a 2021 októberi árat kell fizetnünk.
Az árszabályozással kapcsolatos tájékoztatást a kereskedőknek ki kell függeszteniük az üzletek bejáratánál jól látható helyen, csomagküldő kereskedelem esetén pedig a nyitólapon közzétenni azt. A szabályok betartását az általános fogyasztóvédelmi hatóság, azaz a megyei és fővárosi kormányhivatalok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bevonásával ellenőrzik.
Miközben ezeknek a termékeknek az ára egyelőre a régi marad, néhány más élelmiszer brutálisan megdrágulhat.
(Forrás: kormany.hu, képek: Getty Images)
meghosszabbítás | élelmiszer | árstopVilágvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!