Close
Guruló hallal érkezik az alkotás öröme a Balatonra

Guruló hallal érkezik az alkotás öröme a Balatonra

Borcímkéket tervez, plakátokat rajzol, kiállításokat tart, oktat. Tóth Andrej különc figurája a kortárs művészvilágnak, de egyik legvidámabb projektjével, az Art Hekkel most mindenki számára elhozza az alkotás örömét. A Hallal – vagy ahogy ő mondja, Jónással –, azaz a fából készített, négy keréken guruló közösségi terével indult balatoni körútra, hogy népszerűsítse az életérzést, amit fahalaival átad, miközben másokat is alkotásra ösztönöz.

Az Art Hekk projekt több éve fut. Andrej és nagymarosi asztalos barátja, Szalontai Máté évek óta készítenek diófából halakat, Máté faragja, Andrej pedig különböző mintákkal festi, majd lakkozza, egyetlen célból: aki valamelyik piacon vagy üzletben megvásárolja őket, rájuk nézve mindig visszakapjon valamit a nyárból, a vidámságból, a pozitív energiából, ami a halakból árad.

Mellette újrahasznosított molinótáskák, grafikák, képeslapok, pólók is készülnek, hasonló szellemben.

Az idei nyárra Andrejék egy hal alakú közösségi teret és egyben mozgóboltot építettek, amely bárhová begurulhat: piacra, fesztiválra, kiállításra. A hal formájú dizájnutánfutó gőzöléssel hajlított falécekből áll, és egyszerre idézi meg hajók, ladikok és cethalak formáját.

A guruló utánfutó kérdés nélkül megkaphatja a legbalatonibb járgány címet, főleg, hogy az egész nyarat a tóparton tölti, és hol galériaként, hol boltként, hol workshop helyszínként funkcionál majd. Augusztus 1–3-ig például a Paloznaki Jazzpikniken ver tábort a Hal, és kiemelt dizájnszpotja lesz a háromnapos fesztiválnak.

A Hal a múlt hétvégén elég komoly sikerrel debütált a Tihanyi Piac Placcon, így nem kérdés, hogy lesz folytatás, ahogy az sem, hogy mindenki lehet alkotó, és az Art Hekk tökéletes, laza nyári kiszakadás a saját zsizsegő elménkből.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Art Hekk)

kortárs művészet | a38 hajó | fa halak | A38 | hal

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom