Close
Tojás formájú kunyhóból leshetjük a sarki fényt a világ tetején

Tojás formájú kunyhóból leshetjük a sarki fényt a világ tetején

A világ legészakibb városából meglesni a sarki fényt eléggé bakancslistásan hangzik. Ha pedig mindez tojás alakú kis kabinból történik, akkor biztosan különleges élményre számíthatunk.

A norvégiai Hammerfest Földünk északi csúcsának számít, ahol téli időszakban rettenetes időjárási körülmények fogadják az odatévedőt. Ennek ellenére a környék rendkívül kedvelt kirándulóhelynek mondható, nem csoda tehát, hogy a helyiek igyekeznek a túrázók kedvében járni. Néhány pihenőt és kabint állítottak már fel arrafelé, hogy a minden bizonnyal átfagyott látogató menedéket találjon, és lehetősége legyen átmelegednie.

Közülük egyértelműen a Hammerfest Cabin névre keresztelt tojás alakú házikó tűnik a legérdekesebbnek.

A Hammerfest határában felállított kuckó masszívan ellenáll a tél legdurvább támadásainak; szokatlan formája miatt például a hó nem tud felgyűlni a papír és fa alapanyagból összeállított tetején (utóbbi egy lángokra épülő különleges japán eljárásnak köszönhetően lesz tartós). A tizenöt négyzetméter alapterületű kabin alja pedig a terület 3D-s, lézeres felmérésének hála a felszínhez igazodik.

Talán mondanunk sem kell, hogy szigetelése egészen kiváló, a melegnek esélye sincs kiszöknie – ebből következik, hogy természetesen fűtött a kunyhó.

A fából ácsolt kabinban az ülőhelyek mellett asztalt is felállítottak a kényelem érdekében, méretes ablaka pedig a tenger, valamint Storfjellet és a Tyven-hegység csodás látképét adja a megfáradt túrázónak.

A kabin egy pillanat alatt olyan népszerű lett a kirándulók körében, hogy alaposan megnőtt miatta a környék turistaforgalma, úgyhogy a tervek szerint nemsokára még egyet felhúznak. A Tyven lankáira tervezett kuckó egyszerre nyújt majd döbbenetes panorámát a városra és a kétségkívül páratlan sarkvidéki tájra.

(Fotók: Lonely Planet)

FOLYTASD EZZEL
Meredeken néz le az óceánra ez a szuperstílusos Airbnb-kabin
Mától megnyílt a Néprajzi Múzeum a Városligetben, és már díjat is kapott!
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom