Close
Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Cereden idén 27. alkalommal rendezték meg a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepet, ahol nyolc ország tizennyolc alkotójának közreműködésével születtek alkotások különböző művészeti ágakban. A közös munkafolyamatot augusztus 13-án egy minifesztivállal zárják zenészekkel, színészekkel és irodalmárokkal kiegészülve, hogy együtt ünnepeljenek. Az Artpiknik Ceredre az ország egész területéről várják a vendégeket.

A Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep egy nemzetközi orientációjú, jelenléten alapuló art színtér és műhely, ahol évenként más-más tematika szerint zajlik az alkotómunka. A több mint negyed évszázada működő alkotótér alapgondolata mindig ugyanaz: Cered.

A település, annak hagyományai, használati tárgyai, és a falut körülvevő táj gazdag lehetőséget és ösztönzést kínál az alkotómunkára, amely a helyben lakó falusi emberek és különféle európai nagyvárosokból érkező képzőművészek közötti találkozásra, beszélgetésekre és egymás megismerésére épül.

Az idei évben a „Groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlott az alkotómunka, amelyről média-art, grafikus, szobrász, zeneszerző, festő, performancer és színész résztvevő is kifejtette gondolatait, alkotói válaszát saját formanyelve segítségével.

Kiállítás, dzsesszkoncert, irodalom és tárlatvezetés is a színes program része, a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos palóc konyhával: falusi ínyencségek, látványsütés, slow-food, mátraaljai borok – autentikus ízek és bőséges kóstoló várja az érdeklődőket.

Részletes program és aktuális hírek az esemény Facebook oldalán. A részvétel regisztrációhoz kötött, támogatói jegyvásárlás a helyszínen lehetséges.

artpiknik cered | nógrád | program | ajánló | kortárs

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Tamási Áron esszé- és novellapályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom