Close
Mi mindent lát egy asztronauta odafentről? Itt a válasz!

Mi mindent lát egy asztronauta odafentről? Itt a válasz!

Szinte sokkoló videó készült a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), földi világvárosok távoli fényeivel, elmosódó csillagsávokkal, útjára eresztett űrhajóval. Alig térünk magunkhoz, csak annyit mondhatunk: északi fény még sosem volt ennyire látványos.

A majdnem négyszáz tonnás ISS a Föld felszínétől 350 km-re, mintegy 28 ezer km/h sebességgel kering. Az igazi ínyencek kedvéért pedig a videót szerkesztő Guillaume Juin elárult néhány érdekességet: 1:11-nél egy elégő üzemanyagszállítót látni, 1:20-nál az Orb–2 űrhajó pályára állítását, 1:57-nél pedig halászhajókat és olajfúrókat Bangkok közelében.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom