Close
Mi mindent lát egy asztronauta odafentről? Itt a válasz!

Mi mindent lát egy asztronauta odafentről? Itt a válasz!

Szinte sokkoló videó készült a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), földi világvárosok távoli fényeivel, elmosódó csillagsávokkal, útjára eresztett űrhajóval. Alig térünk magunkhoz, csak annyit mondhatunk: északi fény még sosem volt ennyire látványos.

A majdnem négyszáz tonnás ISS a Föld felszínétől 350 km-re, mintegy 28 ezer km/h sebességgel kering. Az igazi ínyencek kedvéért pedig a videót szerkesztő Guillaume Juin elárult néhány érdekességet: 1:11-nél egy elégő üzemanyagszállítót látni, 1:20-nál az Orb–2 űrhajó pályára állítását, 1:57-nél pedig halászhajókat és olajfúrókat Bangkok közelében.

Ez is érdekelhet:

nemzetközi űrállomás | nasa | video | űrállomás | űrhajó

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram