Close
Hazavihetjük az 1500-as évek Google Mapseit

Hazavihetjük az 1500-as évek Google Mapseit

Hogy milyennek látták az emberek a világot a 16. században, és mennyit tudtak róla, azt mai fejjel nagyon nehéz elképzelni. A Sotheby’s jóvoltából hamarosan betekinthetünk egy kicsit ebbe a korszakba.

November 13-án történelmi árverést tart a patinás londoni aukciósház abban az értelemben, hogy korabeli atlaszokból és világtérképekből csemegézhetünk, melyekből megtudhatjuk, milyennek ábrázolták a Föld nagyobb településeit Sevillától Mexikóvárosig. A kézzel készített alkotásokon a folyókat és tavakat ezüsttel festették meg, míg egyes pontokat arannyal ábrázoltak.

Akinek nincs lehetősége vásárolni az atlaszokból, de november 9-12. között éppen Londonban jár, szerencséje van, mert egy kiállítás keretében megcsodálhatja őket.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Sotheby’s)

FOLYTASD EZZEL
Hat program, amiről nem maradhatsz le a javában zajló Liszt Ünnepen
Tíz ország konyhájába kóstolhatsz bele egy hétvégén Badacsonyban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom