Close
Hazavihetjük az 1500-as évek Google Mapseit

Hazavihetjük az 1500-as évek Google Mapseit

Hogy milyennek látták az emberek a világot a 16. században, és mennyit tudtak róla, azt mai fejjel nagyon nehéz elképzelni. A Sotheby’s jóvoltából hamarosan betekinthetünk egy kicsit ebbe a korszakba.

November 13-án történelmi árverést tart a patinás londoni aukciósház abban az értelemben, hogy korabeli atlaszokból és világtérképekből csemegézhetünk, melyekből megtudhatjuk, milyennek ábrázolták a Föld nagyobb településeit Sevillától Mexikóvárosig. A kézzel készített alkotásokon a folyókat és tavakat ezüsttel festették meg, míg egyes pontokat arannyal ábrázoltak.

Akinek nincs lehetősége vásárolni az atlaszokból, de november 9-12. között éppen Londonban jár, szerencséje van, mert egy kiállítás keretében megcsodálhatja őket.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Sotheby’s)

árverás | festmény | térkép | atlasz | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram