Close
Plakátaukció 150 év anyagából

Plakátaukció 150 év anyagából

Filmes és zenei, reklám- és propagandaplakátok, amelyeket november 9-én bárki megszerezhet egy aukción.

Saját idejükben tömeggyártású falragaszok voltak, mára a kor lenyomatai, árulkodnak az akkori művészetről, ízlésről, politikáról. Néhány példányban elérhető műtárgyakká váltak.

A Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében megrendezett aukció több mint százhatvan tétele három gyűjtemény válogatásából alakult ki, az utóbbi százötven év magyar és külföldi plakátművészetét öleli fel. Így kerül majd egymás mellé Jávor Pál és Ford Fairlane, a VHK és Bud Spencer, Mephisto és ma már társadalmi célúnak nevezett egykori propagandaplakátok.

Az aukciót november 9-én, pénteken tartják, addig is érdemes átböngészni a katalógust.

Ez is érdekelhet:

aukció | plakát | plakátaukció | árverés

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram