Plakátaukció 150 év anyagából

Filmes és zenei, reklám- és propagandaplakátok, amelyeket november 9-én bárki megszerezhet egy aukción.

Saját idejükben tömeggyártású falragaszok voltak, mára a kor lenyomatai, árulkodnak az akkori művészetről, ízlésről, politikáról. Néhány példányban elérhető műtárgyakká váltak.

A Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében megrendezett aukció több mint százhatvan tétele három gyűjtemény válogatásából alakult ki, az utóbbi százötven év magyar és külföldi plakátművészetét öleli fel. Így kerül majd egymás mellé Jávor Pál és Ford Fairlane, a VHK és Bud Spencer, Mephisto és ma már társadalmi célúnak nevezett egykori propagandaplakátok.

Az aukciót november 9-én, pénteken tartják, addig is érdemes átböngészni a katalógust.

Ez is érdekelhet:

Emigráns magyar művészek az ’56-os forradalomról

Először rendeznek igazán átfogó, önálló kiállítás 1956 emigrációban született vagy oda menekített képzőművészeti alkotásaiból.

árverés | plakátaukció | plakát | aukció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom