Close
Szívesen megállítanánk az időt az Audemars Piguet hongkongi rezidenciáján

Szívesen megállítanánk az időt az Audemars Piguet hongkongi rezidenciáján

Egy igazi Royal Oak-fanatikus bizonyára felkereste már Hongkongban a 2018 tavaszán nyitott első ázsiai Audemars Piguet-házat, amely annak ellenére kötelező látnivaló a márka híveinek, hogy egy darab órát sem lehet ott kapni.

Az évente negyvenezer órát gyártó, felsőkategóriás Audemars Piguet-nek olyan ismert nagykövetei vannak világszerte, mint a futballista Lionel Messi, a kosárlabdázó LeBron James és a teniszező Novak Djokovics. A svájci márka kultikus modellje az 1972-ben debütált Royal Oak, ami egyedi megjelenésével és üzenetével akkoriban újraértelmezte a luxusórákról alkotott képet.

A bizonyos házat, vagy inkább klubot, esetleg penthouse-t a Queen’s Road Centralon található H Queen’s Tower 21. emeletén rendezték be, de nem azért, hogy a márka modelljeivel kereskedjenek. A privát apartman az AP hűséges ügyfeleit várja pihenni előkelőnek mondható, de abszolút kortárs környezetben.

A hivatalos indoklás szerint azért nyitották meg a magaslati lounge-ot, hogy a vendégek élvezhessék az egyszerű örömöket, és persze erősítsék a kötődésüket a márkához.

A koncepció lényege annyi volt, hogy a tervezők elképzelték, az AP alapítói, nevezetesen Jules Louis Audemars és Edward Auguste Piguet milyen környezetben szórakoztatták volna ügyfeleiket a 21. században. Utóbbiak ugyanis híresek voltak arról, hogy otthonaikban keresték fel a vevőiket, mert rendkívül fontosnak tartották a személyes kapcsolatokat.

Az eredmény egy kényelmes, barátságos, az otthon melegét árasztó közösségi tér lett, amely a milánói és a New York-i társépülethez hasonlóan továbbviszi ezt a szellemiséget, és amely egyáltalán nincs túlgondolva, inkább az egyszerűségével, letisztultságával hódít.

A vendégek nyugodtan pihenhetnek, együtt szőhetik a kapcsolati hálót, egy-egy kiváló ital vagy kávé társaságában beszélgethetnek az órákról és persze az élet fontos kérdéseiről, de lehetőség van exkluzív rendezvények lebonyolítására is.

(Fotók: lifestyleasia.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom