Close
Kiderült, mikor és hogyan nyitja meg másfél év után a határait Ausztrália

Kiderült, mikor és hogyan nyitja meg másfél év után a határait Ausztrália

A távoli kontinensen szinte semmilyen enyhítés nem volt utazási tekintetben, amióta beütött a járvány. Most kiderült, mikor és hogyan lehet végre utazni Ausztráliába és -ból.

Az ausztrál kormány bejelentette, hogy remélhetőleg idén karácsonykor végre megnyitják a határokat. Dan Tehan, a turizmusért és kereskedelemért felelős miniszter szerint a nyitás újra összehozhatja azokat a barátokat és családokat, akiket elválasztott a járvány.

“Minden ausztrál lakossal együttérzek, akik idén nem tudtak utazni. Ez az egyik oka, amiért mindenkinek be kéne oltatni magát, mivel ez biztosítja, hogy legkésőbb karácsonyra elérjük a nyitáshoz szükséges oltottsági arányt.”

Ausztrália úgy határozott, hogy a lakosság nyolcvan százalékának kell oltottnak lennie ahhoz, hogy a nemzetközi ki- és beutazásra vonatkozó jelenlegi korlátozásokat feloldják. Egyelőre a lakosság 48,5 százaléka oltott a 9News szerint, a kormány nagyon szeretné megpörgetni ezt a számot.

Az újranyitást, hasonlóan Európához, Ausztrália is oltási útlevélhez fogja kötni és a jelenleg kötelező, tizennégy napos karantén beutazás után hét napra fogja csökkenteni, melyet nem egy kötelezően kijelölt szálláson, hanem a saját otthonában vagy családnál, barátoknál is eltölthet az, aki frissen érkezett Ausztráliába.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom