Close
Kiderült, mikor és hogyan nyitja meg másfél év után a határait Ausztrália

Kiderült, mikor és hogyan nyitja meg másfél év után a határait Ausztrália

A távoli kontinensen szinte semmilyen enyhítés nem volt utazási tekintetben, amióta beütött a járvány. Most kiderült, mikor és hogyan lehet végre utazni Ausztráliába és -ból.

Az ausztrál kormány bejelentette, hogy remélhetőleg idén karácsonykor végre megnyitják a határokat. Dan Tehan, a turizmusért és kereskedelemért felelős miniszter szerint a nyitás újra összehozhatja azokat a barátokat és családokat, akiket elválasztott a járvány.

“Minden ausztrál lakossal együttérzek, akik idén nem tudtak utazni. Ez az egyik oka, amiért mindenkinek be kéne oltatni magát, mivel ez biztosítja, hogy legkésőbb karácsonyra elérjük a nyitáshoz szükséges oltottsági arányt.”

Ausztrália úgy határozott, hogy a lakosság nyolcvan százalékának kell oltottnak lennie ahhoz, hogy a nemzetközi ki- és beutazásra vonatkozó jelenlegi korlátozásokat feloldják. Egyelőre a lakosság 48,5 százaléka oltott a 9News szerint, a kormány nagyon szeretné megpörgetni ezt a számot.

Az újranyitást, hasonlóan Európához, Ausztrália is oltási útlevélhez fogja kötni és a jelenleg kötelező, tizennégy napos karantén beutazás után hét napra fogja csökkenteni, melyet nem egy kötelezően kijelölt szálláson, hanem a saját otthonában vagy családnál, barátoknál is eltölthet az, aki frissen érkezett Ausztráliába.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

beutazás | karantén | ausztrália | sydney | oltási útlevél

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram