Close
Két év után nyitja meg a kapuit ez az ország az oltottak előtt

Két év után nyitja meg a kapuit ez az ország az oltottak előtt

Még ebben a hónapban megtörik a jég.

Február 21-től Ausztrália minden teljesen beoltott utazónak megnyitja a határait. Bár Nyugat-Ausztrália kivételével minden államban mentesülhetnek a turisták a karanténkötelezettség alól, továbbra is szigorú szabályokat kell betartaniuk, így

friss PCR vagy antigéntesztet kell bemutatniuk, valamint le kell tölteniük az elektronikus beutazási engedélyt (ETA).

A hivatalos tájékoztatás szerint a mostani döntések egyrészről továbbra is megvédik az ausztrálok egészségét, ugyanakkor biztosítani tudják a turisztikai szektor fellendülését, lehetővé téve a tervezést, a munkaerő-felvételt és az újranyitásra való felkészülést.

Az oltatlan utazóknak továbbra is karanténba kell vonulniuk.

Mint ismert, jelenleg csak az ausztrál állampolgárok, az állandó lakosok és közvetlen családtagjaik léphetnek be Ausztráliába, illetve bizonyos országokból, például Szingapúrból, Japánból és Dél-Koreából is várják a beoltott turistákat, akik mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Egyes statisztikák szerint azóta, hogy az ausztrál kormány novemberben enyhített a kiemelkedően szigorú korlátozó intézkedéseken,

580 ezren léptek be az országba.

Ausztrália azt követően döntött a további enyhítésekről, hogy Új-Zéland több lépésből álló újranyitási tervet dolgozott ki. A szomszédos ország azonban továbbra rendkívül elővigyázatos: júliustól fogadják az első teljesen beoltott utazókat, ám tőlük is megkövetelik majd a tíznapos karantént.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Getty Images)

karantén | koronavírus | enyhítés | járványügyi korlátozás | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Ezért tedd be a cipődet a szálloda széfjébe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram