Close
Ausztráliából érkezett a kék ciprus illóolaj

Ausztráliából érkezett a kék ciprus illóolaj

Él Ausztráliában egy ciprusféle, a Callitris nemzetség tagja. Ennek ágaiból gyönyörű kék színű illóolajat lehet kinyerni. A gőz-desztillációs folyamat, mellyel kicsalogatják a kék ciprus fából (Callitris intratropica) a rendkívül értékes összetevőket, hosszú ideig tart. Van, hogy 48 órán keresztül kell az eredményre várni.

Nem hiába a fáradság, a kék ciprus vagy Blue Cypress illóolaj számos gyógyászati probléma leküzdésében sikeres.

Az ausztrál őslakosok kincse

Csodálatos kék színét a benne található guaiazulene-vegyületnek köszönheti. Ez a kék kristályos szénhidrogén kedvelt a kozmetikai és gyógyszeriparban. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a természetes kamilla azulén. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő.

Ausztrália őslakosai az érzelmekre gyakorolt pozitív hatásai és a testi bajok megszüntetése miatt is régóta előszeretettel használják. Édes, balzsamos, lágy, enyhén füstös aromája van, van olyan, akinek mézes illatokat idéz. Igazán sűrű olaj, ezért türelemre lehet szükség olykor, míg hajlandónak mutatkozik az üvegcséből kicseppenni. Egy pipetta ilyenkor jól jöhet.

Erősíti az immunrendszert és kiváló a bőrnek

Bőrproblémák esetén a Blue Cypress olaj tökéletes választás lehet. Antioxidáns vegyületei támogatást nyújtanak a sejteknek, de bőrpuhító, hidratáló és bőrlágyító tulajdonságokkal is rendelkezik. A rosaceás területek vörösségét enyhíti, eközben a bőrfelszínen lévő baktériumok ellen is felveszi a harcot. Gátolja a bőröregedést, a finom ráncok kialakulását késlelteti. Férfiaknak is ajánlott, hisz a borotválkozáskor keletkező apró sérüléseket gyorsabban gyógyítja. Fájdalom- és gyulladáscsökkentő, elpusztítja a fertőző mikroorganizmusokat. Égési sebek, rovarcsípés, csalánkiütés, egyes allergiás válaszreakciók esetén is ajánlani szokták.

Támogatást nyújt az immunrendszernek, mert a bélrendszerben található pro- és prebiotikumok szaporodását elősegíti. Hangulatjavítónak sem rossz, a megtépázott idegeket lenyugtatja, oldja a stresszt. A légzőrendszer működésének segítésére igen régóta használták az ausztrál őslakosok.

Oldja a feszültséget, segít stresszes helyzetekben

A kék ciprus fantasztikus olaj. Felemel, szorongás vagy depresszió esetén segít, mert a benne lévő anyagok fokozzák az olyan neurotranszmitterek aktivitását, amelyek a hangulatingadozásért és a stressz szint szabályozásáért felelősek.

Az EssentialHeal illóolaj kínálatában többféle ciprusfából készült termék is megtalálható. Nem véletlenül. Amellett, hogy a ciprusok remek építőanyagnak számítanak ősidők óta, hatásos olajokat lehetett kinyerni a fakéregből, a faanyagból és az ágakból.

Dél-Európában az európai ciprus ad nagyon gazdag olajat, míg Japánban a legértékesebb, nagyon tartós és még a kártevőknek is ellenálló fából, a japán- vagy Hinoki ciprusból készítenek csodálatos illóolajat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram