Close
Ha ma indulnál Ausztriába, ne tedd! Az intenzív havazás miatt óriási a torlódás a határon

Ha ma indulnál Ausztriába, ne tedd! Az intenzív havazás miatt óriási a torlódás a határon

Egyre nagyobb a torlódás, bizonyos autókat nem is engednek át most a magyar-osztrák határon.

Torlódik az Ausztria felé tartó teherforgalom a határátkelőhelyek magyar oldalán,

mert az intenzív havazás miatt az osztrákok nem engedik át, a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járműveket, az ennél kisebb teherautók számára pedig kötelezővé tették a hólánc használatát

– tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője csütörtökön az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közölte: a Kőszeg-Rattersdorf, a Bozsok-Rehnitz, valamint a Bucsu-Schachendorf határállomásnál kell számítani a korlátozásokra. A közútkezelő közleménye szerint munkatársaik az országos utakon folyamatosan végzik a hóeltakarítást és síkosságmentesítést, a magyar utakon nem kellett bevezetni korlátozásokat.

Hozzáfűzték: azt tapasztalják, hogy sokan még most is nyári vagy rossz állapotú téli gumival közlekednek, ezért hangsúlyozottan arra kérnek mindenkit, hogy csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművel keljen útra.

A havazás miatt a szlovén hatóságok korábban lezárták a teherforgalom elől csütörtök délelőtt a magyar-szlovén határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál. A rendkívüli időjárásra való tekintettel a 7,5 tonna megengedett össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek ott sem léphetik át a határt, a rendőrök a kamionokat a határközeli pihenőhelyekre terelik, a személygépkocsi-forgalom egyelőre zavartalan.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

ausztria | időjárás | korlátozás | határ |

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom