Close
Autóápolási termékek, amiket nem a TV shopból ismerhetünk meg

Autóápolási termékek, amiket nem a TV shopból ismerhetünk meg

Jogosítvány? Pipa.
Autóvásárlás? Pipa.
Szabadság? Pipa.

De mi van akkor, ha azt mondom, hogy ennél több kell? A legtöbben tisztában vannak vele, hogy a saját kocsi rengeteg extra költséggel jár, ami a biztosítással, a karbantartással és a műszaki vizsgával kezdődik. A lista azonban még mindig nem ért véget, és olyan apró dolgok tudják javítani vagy éppen rontani a jármű helyzetét, ami pár ezer forintos kiadás lenne.

Az autóápolás sok embernek azt jelenti, hogy havonta egyszer, amikor a por miatt már nem lehet látni a rendszámtáblát, akkor beállnak a közeli mosóba, és ráengedik a vizet. A Fékmester oldal szakértői szerint ennél lényegesen több eszközre lesz szükségünk, ha látható eredményeket akarunk elérni, de szerencsére ezek egyáltalán nem kerülnek sokba. A rendszeres autóápolás sok bosszúságtól menthet meg minket, és segít, hogy a jármű még tovább bírja.

Kárpittisztító

Az ápolás mindig bentről kifelé, és fentről lefelé történik, úgyhogy próbáljuk meg ehhez tartani magunkat. A kárpittisztító minden járműben megállja a helyét, és bár nem ad hozzá a működéshez, az alap ápoláshoz igen. Nem mindegy, hogy hány év alatt lesznek foltosak az ülések, ahogy az sem, hogy mennyire amortizálódik le a huzat. A kárpittisztítót arra találták ki, hogy még könnyebb legyen a karbantartás, és így később sem kell új huzatokat vásárolnunk. Vannak olyan autók, ahol kárpit helyett műbőrt vagy bőrt találunk, értelemszerűen ilyenkor speciális bőrápolóra lesz szükségünk.

Műszerfalápoló

Ha a kárpittal megvagyunk, akkor jöhet a műszerfal. Elsőre nem tűnik annyira fontosnak, de itt is találunk külön erre a célra kifejlesztett ápolót, és biztosak lehetünk benne, hogy sokat segít az autó állapotán. Innentől kezdve nem kell a karcoktól és sérülésektől tartani, miközben a port is sokkal könnyebben eltávolíthatjuk. Ha azonban azt akarjuk, hogy a napfény se tegyen kárt benne, akkor vagy parkoljunk árnyékban, vagy takarjuk le a műszerfalat.

Ablaktisztító

A beltér tisztítása és porszívózása után jöhet a külső rész. Az ablaktisztítók kifejezetten az ablakhoz készülnek, és érdemes rendszeresen használni. Ne érjük be a sima vízzel, hiszen pár ezer forintért már beszerezhetjük a minőségi ablaktisztítót, így sem a madárürülék, sem a bogár maradvány nem tesz kárt az üvegben. Minél nagyobb kiszerelésben vásárolunk, annál tovább fog kitartani.

Autósampon és szivacs

Ha szeretnénk tökéletesre mosni a kocsit, akkor szükségünk lesz autósamponra és szivacsra, nem elég leveretni sima vízzel. A megszáradt esőcseppek olykor a mosóban sem mennek le, hanem elő kell vennünk a szivacsot, és alaposan át kell mosnunk az egész autót. Fontos, hogy mindig bő vízzel álljunk neki a munkának, így elkerüljük az esetleges karcokat.

A motor és a kerekek

A motormosó és a felnitisztítók külön cikket is megérdemelnének, nem baj, ha tartunk belőle otthon. A felnik minősége befolyásolja a vezetést, a motor pedig a jármű szíve, tehát megérdemli az extra figyelmet. Ha minden fontos eszközt beszerzünk, és nem felejtjük el használni, akkor az autóápolás meghozza az eredményét. Ezek az autóápolási termékek lényegesen olcsók, ne ezen spóroljunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram