Autóápolási termékek, amiket nem a TV shopból ismerhetünk meg

Jogosítvány? Pipa.
Autóvásárlás? Pipa.
Szabadság? Pipa.

De mi van akkor, ha azt mondom, hogy ennél több kell? A legtöbben tisztában vannak vele, hogy a saját kocsi rengeteg extra költséggel jár, ami a biztosítással, a karbantartással és a műszaki vizsgával kezdődik. A lista azonban még mindig nem ért véget, és olyan apró dolgok tudják javítani vagy éppen rontani a jármű helyzetét, ami pár ezer forintos kiadás lenne.

Az autóápolás sok embernek azt jelenti, hogy havonta egyszer, amikor a por miatt már nem lehet látni a rendszámtáblát, akkor beállnak a közeli mosóba, és ráengedik a vizet. A Fékmester oldal szakértői szerint ennél lényegesen több eszközre lesz szükségünk, ha látható eredményeket akarunk elérni, de szerencsére ezek egyáltalán nem kerülnek sokba. A rendszeres autóápolás sok bosszúságtól menthet meg minket, és segít, hogy a jármű még tovább bírja.

Kárpittisztító

Az ápolás mindig bentről kifelé, és fentről lefelé történik, úgyhogy próbáljuk meg ehhez tartani magunkat. A kárpittisztító minden járműben megállja a helyét, és bár nem ad hozzá a működéshez, az alap ápoláshoz igen. Nem mindegy, hogy hány év alatt lesznek foltosak az ülések, ahogy az sem, hogy mennyire amortizálódik le a huzat. A kárpittisztítót arra találták ki, hogy még könnyebb legyen a karbantartás, és így később sem kell új huzatokat vásárolnunk. Vannak olyan autók, ahol kárpit helyett műbőrt vagy bőrt találunk, értelemszerűen ilyenkor speciális bőrápolóra lesz szükségünk.

Műszerfalápoló

Ha a kárpittal megvagyunk, akkor jöhet a műszerfal. Elsőre nem tűnik annyira fontosnak, de itt is találunk külön erre a célra kifejlesztett ápolót, és biztosak lehetünk benne, hogy sokat segít az autó állapotán. Innentől kezdve nem kell a karcoktól és sérülésektől tartani, miközben a port is sokkal könnyebben eltávolíthatjuk. Ha azonban azt akarjuk, hogy a napfény se tegyen kárt benne, akkor vagy parkoljunk árnyékban, vagy takarjuk le a műszerfalat.

Ablaktisztító

A beltér tisztítása és porszívózása után jöhet a külső rész. Az ablaktisztítók kifejezetten az ablakhoz készülnek, és érdemes rendszeresen használni. Ne érjük be a sima vízzel, hiszen pár ezer forintért már beszerezhetjük a minőségi ablaktisztítót, így sem a madárürülék, sem a bogár maradvány nem tesz kárt az üvegben. Minél nagyobb kiszerelésben vásárolunk, annál tovább fog kitartani.

Autósampon és szivacs

Ha szeretnénk tökéletesre mosni a kocsit, akkor szükségünk lesz autósamponra és szivacsra, nem elég leveretni sima vízzel. A megszáradt esőcseppek olykor a mosóban sem mennek le, hanem elő kell vennünk a szivacsot, és alaposan át kell mosnunk az egész autót. Fontos, hogy mindig bő vízzel álljunk neki a munkának, így elkerüljük az esetleges karcokat.

A motor és a kerekek

A motormosó és a felnitisztítók külön cikket is megérdemelnének, nem baj, ha tartunk belőle otthon. A felnik minősége befolyásolja a vezetést, a motor pedig a jármű szíve, tehát megérdemli az extra figyelmet. Ha minden fontos eszközt beszerzünk, és nem felejtjük el használni, akkor az autóápolás meghozza az eredményét. Ezek az autóápolási termékek lényegesen olcsók, ne ezen spóroljunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom