Close
Ezekben az országokban nem érdemes autót bérelni

Ezekben az országokban nem érdemes autót bérelni

Már amennyiben számítanak az anyagiak.

A biztosítással foglalkozó Confused.com új tanulmánya a világ ötvennyolc országában vizsgálta meg az autóbérlés költségeit, figyelembe véve az üzemanyagárakat is.

Mindezek alapján Izlandon kell a legtöbbet rászánni egy autós road tripre abban az esetben, ha bérelt járgánnyal kívánjuk bejárni a tűz és a jég szigetét.

Izlandon az autóbérlés költsége a kölcsönzési díjjal és egy teli tank benzinnel együtt átlagosan 1259 euróba (kb. 472 ezer forintba) kerül egy hétre.

Második helyen a népszerű Új-Zéland áll, ahol alig több mint 1146 euróért (kb. 429 ezer forintért) tekerhetjük egy hétig egy bérelt jármű kormányát. Argentína, Jamaica és Izrael egészíti ki az első öt legdrágább országot; ezeken a helyeken az átlagköltség 694 és 974 euró (260 ezer és 365 ezer forint) között mozog hetente.

Izland mellett több más európai ország is bekerült a top 10-be, ilyen például Svájc, Ausztria és Írország, ahol a költségek átlagosan meghaladják a heti 590 eurót (221 ezer forintot). Érdekesség, hogy az Amerikai Egyesült Államok csak a tizenhatodik, ott fele annyiba kerül egy hétre az autóbérlés, mint Új-Zélandon vagy Izlandon.

Ami pedig a legolcsóbb tarifát illeti, Thaiföldön csupán 150 euróval (kb 56 ezer forinttal) kell számolni, vagyis abból a pénzből, amennyit Izlandon elkérnek egy heti autóbérlésért, a délkelet-ázsiai országban nyolc hétig lehet vígan kocsikázni.

Mögötte szorosan Azerbajdzsán következik 190 eurós (71 ezer forintos) heti átlagköltséggel, a harmadik helyen pedig Libanon áll 222 euróval (83 ezer forinttal). Erre a listára Magyarország is felkerült: a tizenötödikként zárt Budapesten átlagban 289 euróba (108 ezer forintba) kerül egy hétre autót bérelni.

A Zutobi nevű autósiskola pedig negyvenkét országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy milyen körülmények fogadják ott az autózni vágyókat. Ehhez a következő szempontokat vették figyelembe: megvizsgálták, mennyivel tart több ideig egy harminc perces út csúcsforgalomban, megnézték, mennyi a százezer főre jutó halálos közúti balesetek száma, milyen az utak minősége, mennyibe kerül az autóbérlés, a benzin, a parkolás, mennyi látnivaló akad az utunkba, és hány Instagram-poszt valamint Google-keresés született az adott országról a roadtrip szóval.

(Forrás: Traveldailynews.com, fotók: Unsplash)

autóbérlés | legolcsóbb | legdrágább | izland | költségek

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram