Close
Ha mindig is autósmozit akartál nyitni, most eljött a te időd!

Ha mindig is autósmozit akartál nyitni, most eljött a te időd!

Augusztus kilencedikéig kell megkomponálnod a legkúlabb autósmozit.

Kert- és autósmozik támogatására és létrehozására írt ki pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), amelyre augusztus 9-ig lehet jelentkezni. Az NKA, a Filmművészet Kollégiuma és az Összművészeti Programok Kollégiuma közös felhívásának célja a meglévő szabadtéri, kert- és autósmozik támogatása, valamint újak létrehozása.

A hatvanmillió forint keretösszegű pályázatra magánszemélyek, valamint kert- és autósmozik üzemeltetői jelentkezhetnek. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege hárommillió forint. Az elbírálásnál fontos szerepet kap a vállalt szolgáltatás minősége, kulturális értéke. Feltétel, hogy a mozikban minimum ötvenszázalékos arányban magyar filmeket kell bemutatni, és

előnyben részesülnek azok, akik 2021 előtt még nem üzemeltettek kert- vagy autósmozit.

A pályázati kiírás az NKA honlapján érhető el, a cél pedig az, hogy a járványt követően minél több helyen helyreálljanak a közösségi élethez és a közösségteremtéshez fontos eszközök, körülmények.

A közösségépítő programoknak is az a legfőbb célja, hogy újra élvezhessük egymás társaságát, de a világjárványt követően nehezen múlnak el félelmeink a zárt tértől – hívja fel a figyelmet Bús Balázs, az NKA alelnöke, aki szerint a családias hangulatú kertmozik kiváló terepei annak, hogy az emberi kapcsolatok újra személyes formát öltsenek és kilépjenek az elmúlt időszak virtuális világából.

“Hiszem, hogy a kiírt támogatásainknak köszönhetően újrateremthetjük a közösségi mozizás már elfelejtett formáit, és minél több helyen nyílnak meg a kertek a moziknak is”

– jelentette ki. Reméljük, jó helyre kerülnek a támogatások és sok vagány autósmozi valósul meg, ugyanis az újranyitás ellenére is siralmas a magyar mozik helyzete.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
99 év tiltás után mától újra szabad a tangózás Pécsen
Ismét a Konopiště kastély gyűjteményét gazdagítja az reneszánsz pajzs, amelyet Girolamo da Treviso díszített
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom