Close
Az autó előmosásának lényege, fontossága és javasolt menete

Az autó előmosásának lényege, fontossága és javasolt menete

Miért lényeges dolog nem kihagyni az előmosás műveletét akkor, ha az autó makulátlan tisztaságának elérése a cél? Mi minden kell az előmosás sikeréhez, és hogyan néz ki a munka célravezető gyakorlata?

A cikkben ezt a kérdéskört foglaljuk össze gyakorlatiasan. Eltökélt szándékunk ebben a formában hangsúlyozni azt, hogy nem érdemes kihagyni vagy elfelejteni magát az előmosást, mert sokkal több múlik rajta, mint azt sokan feltételeznék.

Ennyit tehát előljáróban, most pedig térjünk is rá az előmosással kapcsolatos fontosabb tudnivalókra!

Ha egy mód van rá, érdemes időt szánni az előmosásra

Érthető, ha első olvasatra némileg furcsán hangzik a dolog. Előmosás, közvetlenül azelőtt, hogy hozzálátnánk az autó mosásához? Márpedig erről van szó, ugyanis számos olyan szennyeződés tapad az autóra, amit nem is olyan egyszerű eltávolítani.

Vagyis ha kihagyjuk az előmosást, akkor a felületre tapadt maradványokat, olajat, zsírt és kátrányfoltokat, egyéb szennyeződéseket jobbára csak elkenjük a külső borítás egészén, ami egyáltalán nem célravezető.

Ha a mosástól tényleges eredményt várunk, abban az esetben erősen indokolt foglalkozni az előmosással. Lássuk is ennek a javasolt eszközkészletét!

Mi minden kell ahhoz, hogy az autó előmosása kellően hatékony legyen?

A művelet alfája és omegája a kellően magas minőséget képviselő, a POLIRTECH.HU webáruházban elérhető autómosó készítmények jelentik. Minél inkább figyelünk rá, hogy megbízható gyártó kellően hatékony, könnyen használható mosószerét szerezzük be, annál könnyebb és látványosabb lesz a kívánt hatást elérni.

Persze a kifogástalanul dolgozó előmosó szert még valahogy fel is kell juttatni a felületre, lehetőleg minél magasabb nyomással a kívánt hatás elérése végett. Ha egy mód van rá, akkor indokolt lehet beszerezni egy praktikus magasnyomású mosót is.

Ha a fentiekre módszeresen ügyelünk, a használt előmosó habot képez az autó külső felületén, szinte észrevétlenül feloldva a makacsul jelen lévő nemkívánatos szennyeződéseket.

Hogyan néz ki az autó előmosásának a menete?

A munka nulladik lépése az előmosáshoz választott készítmény megfelelő higítása. Érdemes betartani a készítmény mellé csatolt leíráson elérhető javaslatot, elkerülve így az indokolatlan kockázatokat.

Ha sikerült a higítás, az előmosást megoldhatjuk kefével, kedvezőbb esetben pedig a fentebb már említett magasnyomású mosóval. A lényeg, hogy ne kapkodjunk, inkább törekedjünk minden szóba jöhető négyzetméteren gondosan elvégezni az előmosás folyamatát!

Amikor készen vagyunk, onnantól kezdve hagyjuk néhány percen át dolgozni a bevetett előmosót! Ezután következhet az autómosás minden további mozzanata, ahogyan azt már rutinszerűen is csinálni szoktuk.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram