Close
Azonnal nyár költözik a szívedbe ettől a chilei háztól

Azonnal nyár költözik a szívedbe ettől a chilei háztól

Ami ebben a már most végtelennek tűnő januárban nagyon jó dolog.

A Matías Zegers Arquitectos tervezte a Casa Tapihue névre keresztelt házat, ami egy borászaton épült, hófehér kövekkel a chilei Casablancában. A gyönyörű családi ház nevét a Tapihue-völgyről kapta, amely két hegy között fekszik Chile bortermelő régiójában.

A ház egy központi udvar köré rendeződik, négy koncentrikus körben, középpontjában pedig egy fém, tál formájú tűzrakóhelyet alakítottak ki.

Amellett, hogy csodálatosan fest, a megoldás praktikus is, mivel az erős szelektől is megvédi, körülzárja a ház struktúrája a központi udvart.

A casában külön szeretjük az üvegablakra épített könyvespolcrendszert, amitől a napfény átsüt a könyvek között, valamint a meleg fa és kő mellett a nyers látszóbeton kemény-lágy játékát. A hangulat pedig a hófehér terméskövekkel, a kedves vegetációval, a drámai panorámával pedig olyan szép és békésen pozitív, mintha ebben a házban örökké csak nyár lenne.

(Fotók: Cristobal Palma)

udvar | dizájn | tűzrakóhely | tapihue-völgy | nyár

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram