Close
A giccs enyhe kifejezés erre a grandiózus bacchanáliába folyó londoni étteremre

A giccs enyhe kifejezés erre a grandiózus bacchanáliába folyó londoni étteremre

A világhírű és igen megosztó Damien Hirst jegyzi a szobrokat, a végeredmény pedig egyszerre túlburjánzó, de giccsessége ellenére mégis teljesen magával ragad.

A Martin Brudnizki Design Studio álmodta meg a nagyon posh Mayfair-negyedben, Londonban a Bacchanalia London névre keresztelt éttermet.

A Mount Street 1. alatt található étteremben elképesztő burjánzásban kapjuk a klasszikus görög-római hangulatot, melyeket a gyakran igen provokatív alkotásairól híres brit művész, Damien Hirst szobrai tesznek még vadabbá.

A december elsején nyílt étteremben öt monumentális Hirst-szobrot láthatunk: egy szárnyas oroszlánt, egy unikornist, amin szárnyas szerelmesek vágtatnak, egy másik egyszarvút és két szobrot, melyek Bacchust és Medúzát ábrázolják. A falat padlótól plafonig Gary Myatt óriási festménye foglalja el, Thomas Couture francia művész 1847-ben festett Rómaiak a hanyatlás korában című olajfestményének mai átirata, ahol laptopokkal és iPhone-okkal folyik a modern dekadencia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

De nem csupán mai alkotások kaptak helyet a Bacchanalia Londonban; több kiállított mű kétezer évnél is régibb, valamint háromszáz 24 karátos aranylevelet is felhasználtak a díszítésnél, nem is beszélve a Heszperidák kertjét megidéző női vécé 400 ezer mozaikjáról (a férfi mellékhelyiség koromfeketéjét pedig Hádész alvilága ihlette).

(Fotók: Johnny Stephens Photography, forrás: Dezeen)

mayfair | damien hirst | bacchanalia london | étterem | london

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram