Close
Kiszámolták, mennyibe kerül egy egyhetes nyaralás a Balatonnál, az eredmény nagyon elkeserítő

Kiszámolták, mennyibe kerül egy egyhetes nyaralás a Balatonnál, az eredmény nagyon elkeserítő

Egy hét Balaton elérhetetlen luxussá vált a magyar családok százezreinek.

Egy friss számítás szerint a brutális infláció és a megszorítások miatt mára egy hét balatoni nyaralás az elérhetetlen luxus kategóriájába került magyar családok százezrei számára.

A számítást az indokolja, hogy csak a szállás és strandétkezés költségeivel számolva, egy négytagú család számára legkevesebb félmillió forintba kerül az egyhetes balatoni vakáció.

Ez megegyezik egy horvátországi vagy görögországi nyaralás költségével, ahol viszont azzal szembesülhetnek a magyarok, hogy a jelenleg rekord gyenge forint miatt a pénzük sokkal kevesebbet ér, mint más európai családok pénze.

A számítás a következőkből tevődött össze:

egyheti szállás egy háromcsillagos partközeli panzióban egy négytagú család számára minimum 300 ezer forint, az étkezés pedig csak strandételekkel számolva, fejenként napi 4000-5000 forint.

Egy vacsora négy ember számára 20-25 ezer forint, ha pedig egyéb programot is beiktat a család a nyaralásba, akkor az újra fejenként több ezer forinttal növeli a költségeket.

Szóval végül félmillió forint környékére jön ki az a nyaralás, ami tíz-húsz éve még abszolút gondolkodóba sem ejtett senkit. Úgy fest, a lehúzunk a Balcsira pár napra mondatnak 2022-re befellegzett…

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

vakáció | magyarország | magyar | nyaralás | balaton

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom