Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Finoman szólva is brutális eltérések vannak a balatoni nyaralóövezetben.

A nyaralóövezetekben található eladó lakóingatlanok népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt években az országos piacon belül, a járványhatás pedig fokozta a keresletet. Különösen igaz ez a Balaton-parti és a tó környékén lévő településekre, ahol nagyon komoly eltérés van az eladó lakóingatlanok árai között – áll az ingatlan.com legújabb összeállításában, amely a nyári szezon indulása apropóján bemutatja a balatoni nyaralóövezet legdrágább és legolcsóbb ingatlanait.

Érdekes, hogy a legdrágább és a legolcsóbb kínálatban szereplő ingatlan is a tó környékén, nem pedig egy Balaton partján fekvő településen található. Ez főként a megélénkült kereslettel magyarázható: a tóparti települések ingatlanai annyira megdrágultak ugyanis, hogy sokak számára már csak a Balaton környéki helységek megfizethetők.

A teljes balatoni nyaralóövezetet nézve a legolcsóbban 1,9 millióért lehet ingatlant vásárolni, a legmagasabb ár pedig június végén 2,2 milliárd forint volt, azaz több mint ezerszeres a különbség a két véglet között.

Balatonföldvári kastély 1,3 milliárd forintért keresi gazdáját

Legolcsóbb és legdrágább ingatlanok a tóparton

A Balaton partján fekvő településeken eladásra kínált ingatlanok közül a legdrágább egy több mint hatszáz négyzetméteres alapterületű, 2600 négyzetméteres telekkel rendelkező balatonföldvári kastély, amely 1,3 milliárd forintos árral szerepel a kínálatban.

Utána egy újszerű, luxuskivitelű 390 négyzetméteres, tízszobás, medencés gyenesdiási ingatlan következik, 1,12 milliárdért. A harmadik helyen szintén egy kastély szerepel, amely Siófokon található: a saját birtokkal, napelemparkkal ellátott ingatlan 2,55 millió eurós, azaz mostani árfolyamon valamivel több mint 1 milliárd forintos áron kelhet el.

Monoszlói villa 5,5 millió euróért azonnal költözhető

A legolcsóbb tóparti településeken elérhető ingatlanok közé tartozik egy 1600 négyzetméteres telken álló 30 négyzetméteres balatonberényi nyaraló, ahová még a villanyt be kell köttetni, a szóban forgó ingatlan 5,9 millió forintért eladó.

Emellett egy balatonfőkajári, az ingatlanbesorolás szerint gazdasági épületnek számító, de nyaralóként eladásra kínált húsz négyzetméteres ingatlant 8,9 millió forintos áron hirdeti a tulajdonos. Majd egy balatonfűzfői negyven négyzetméteres, külterületi nyaraló következik tizenöt millió forintos összeggel.

Végletek a Balaton környékén

A tóhoz közel eső, de nem közvetlenül a parton lévő települések kínálatában a legdrágább a Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastély, amelyhez százezer négyzetméteres telekterület és borbirtok is tartozik - ezért 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.

Utána hárommillió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért kínált birtok jön a sorban, amely a Zamárditól délebbre fekvő Balatonendréden van. Ezért a pénzért a vásárló többek között 2200 négyzetméteres alapterületű ingatlankomplexum jár, amiben egy tízszobás kastély is helyet kap.

Marcali présház 1,9 millió forintért eladó, villany és víz sajnos nincs a környéken

A harmadik legmagasabb árat Várvölgy képviseli, amely Keszthelytől északabbra fekszik. A kétszintes, több lakosztállyal ellátott, 700 négyzetméteres alapterületű és saját aquaparkkal rendelkező luxus ingatlan 1,7 millió eurós, 680 millió forintos összeggel kapott helyet a kínálatban.

A Balaton-környéki településeket nézve a legolcsóbban egy marcali présházhoz lehet hozzájutni, a harminc négyzetméteres ház 1,9 millió forintért vár eladásra. Fonyódtól délre van Somogyvár, ahol 2,5 millió forintért egy negyvenöt négyzetméteres felújítandóként hirdetett ingatlant lehet megvásárolni. Ez követi egy karádi családi ház, a Balatonboglártól délebbre fekvő település egyik – 48 négyzetméteres, felújítandó - családi házát 3,5 millió forintért kínálják a vevőjelölteknek.

(Forrás: Ingatlan.com)

 

végletek | luxus | ingatlan | balaton | drágulás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom