Close
Szabadúszóknak szervez hedonista tábort Balira egy magyar közösségi iroda

Szabadúszóknak szervez hedonista tábort Balira egy magyar közösségi iroda

Inspiráló munkanapok és hedonista túlórák, tele kalandokkal Indonézia coworking paradicsomában. Ezzel a magával ragadó üzenettel kezdett bele egy kéthetes coworking tábor szervezésébe a vászolyi PortusHome, a Balaton-felvidék népszerű közösségi irodája, ami tavaly az “Év közösségi tere” elismerést is bezsebelte.

Az elmúlt években a szemünk előtt alakult át mindennapi munka: globális cégek adtak egyik napról a másikra távmunka-lehetőséget munkavállalóiknak, és nagyon úgy fest, sokaknál bevállt a modell, miután kiderült, hogy a home office ritkán megy a hatékonyság rovására.

Később, ahogy a meetingek alatt futó mosógép-programok, és az árajánlatok kiküldése közti rapid ebédek mámorító kényelme elillant, egyre többen kezdtek visszavágyni a közösségbe, ami korábban a mindennapok részét, alapját, biztonságát is adta.

Mindez kivételes lehetőséget jelentett a közösségi irodáknak, miközben a külföldi freelancerek évekre eltűntek a piacról. Budapesten rengeteg iroda bezárt, és valószínűleg a java még hátravan – most épp a fenntartási költségek drasztikus emelkedésének köszönhetően.

A vidékre költöző tömegeknek viszont pazar alternatívát kínált a nyitást tökéletesen időzítő PortusHome Coworking & Coliving, ami egy találkozási pont, közösségi tér, teljeskörűen felszerelt iroda és mesés szálláshelyek különleges kombinációja.

Az indulás óta eltelt másfél évben igazi zarándokhelye lett a hazai freelancer-közösségnek a vászolyi iroda, ahol nemcsak a napi teendőinkben merülhetünk el, hanem időről időre szerveznek szakmai programokat és olyan táborokat is, ahol a résztvevők egy hétre vagy akár egy teljes hónapra beköltöznek az irodához csatolt kényelmes loft apartmanokba, és a munkaidőn kívül izgalmas, szervezett programokon vehetnek részt – legyen az egy tihanyi nordic walking túra vagy egy privát séf által vezetett főzőkurzus.

Ezt a koncepciót ülteti most át a Portus az istenek szigetére, köszönhetően annak is, hogy az iroda tulajdonosa és vezetője, Antal Csaba egy évre ide tette át székhelyét egy projektnek köszönhetően.

Vászolyról Balira – avagy ezt ígéri a Bali Coworking Camp

Üzleti kapcsolatok, nyaralás szabadság nélkül, nemzetközi networking, kedvezőbb árak, teljeskörű szervezés és tesztelt programok, a szokásos turistacsapdák nélkül.

Röviden és tömören ezeket ígéri a PortusHome trópusi tábora.

Persze, magányos szabadúszóként már az is nagy könnyebbséget jelenthet, hogy nem utazol egyedül, vagy például egy csomó olyan buktatót elkerülhetsz a motorbérlés, a biztosítás, a telefonhasználat vagy a pénzváltás során, amibe simán beleszalad az ember, ha először jár Délkelet-Ázsiában.

A programok között vízesés-, rizsterasz- és vulkántúra, vezetett bringás kalandozás, főzőkurzus, masszázs, több szörfóra és közös jógázás is szerepel a környék kihagyhatatlan látnivalóin és képeslapra illő strandjain túl.

Ezzel együtt a csapat célja nem az, hogy steril képet adjon a résztvevőknek a szigetről, úgyhogy a merészebb és kalandvágyóbb résztvevőkkel a helyi warungok, kulturális megmozdulások felfedezése is a tervek között szerepel.

Bár még csak az első kéthetes turnust hirdették meg, annyit megtudtunk, hogy akár egy teljes hónapra is lesz lehetőség a csapattal tartani, ezzel is ellensúlyozva az elmúlt időszakban megemelkedett repülőjegy árakat.

A tábor azoknak is szuper lehetőség egyébként, akik nem szeretnének, vagy nem mernek egyedül közlekedni a szigeten, vagy a napi sofőrbérlés túl sok kiadást jelentene. A mindössze tíz szobás, medencés szállás ugyanis tíz perc sétára található a környék egyik legszebb partszakaszától, ahol sorakoznak a jobbnál jobb éttermek, kávézók és klubok, a közös programokra pedig a szervezők minden esetben biztosítják a transzfert.

Az elmúlt években a szigorú korlátozások miatt elmaradtak a hasonló programlehetőségek, így a PortusHome tábora jelenleg teljesen egyedülálló lehetőség, ha egy digitális nomád csapattal vennéd nyakadba Indonéziát.

Ha még több részletre kíváncsi vagy, nézz körül a tábor weboldalán!

(Fotók: PortusHome, Unsplash)

 

freelancer | távmunka | bali | digitális nomád | coworking tábor

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram