Close
Ez az egyszerű barackos cobbler neked is meghozza a kedved a sütéshez

Ez az egyszerű barackos cobbler neked is meghozza a kedved a sütéshez

Csúcsra jár a barackszezon, ha pedig már elkészült a lekvár és a szörp is, itt az ideje, hogy egy végtelenül könnyű, mégis elképesztően finom desszerttel jutalmazzuk meg magunkat. Az őszibarack édességét a citromlé kissé kiegyensúlyozza, a krémes vaníliafagylaltot pedig a morzsasütemény roppanóssága egészíti ki.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze sótlan vaj megolvasztva
  • 1 csésze liszt
  • 2 csésze cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 csésze tej
  • 3-4 őszibarack felszeletelve
  • 1 evőkanál citromlé
  • őrölt fahéj vagy szerecsendió

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukor felét, a sütőport és a sót, majd ráöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók kissé össze nem állnak.
  2. Egy hőálló tálba vagy tepsibe öntjük a kissé megolvasztott vajat, és elkenjük. Ráöntjük a tésztát, de nem keverjük össze a vajjal.
  3. Az őszibarackot felszeleteljük, beletesszük egy kisebb lábasba. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromlevet, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ráöntjük a tésztára, ízlésünk szerint fahéjjal vagy szerecsendióval megszórjuk.
  4. 200 Celsius-fokon aranybarnára sütjük, tálaláskor vaníliafagylalttal kínáljuk.

Hamarosan beköszönt az ősz, mi pedig egyre gyakrabban nyúlunk majd az évszak szezonális gyümölcseihez, hogy pillanatok alatt elkészíthető desszerteket süssünk belőlük. Tökéletes választás lehet az alma, amiből a világ legegyszerűbb süteménye húsz perc alatt elkészíthető.

(Fotó: Getty Images)

morzsasüti | recept | cobbler | édesség | sütemény

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram