Close
Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Mikor lenne alkalmasabb megismerni a pesti kerület egy részének jellegzetes építészetét, ha nem a Bauhaus századik születésnapján?

A budapesti XIII. kerület belvároshoz közelebb eső része alig több mint száz éve tipikus, iparias külváros volt, ma viszont a főváros egyik legfelkapottabb negyede, laikus számára is jellegzetes építészeti stílussal.

Kik voltak az építészek és kik az építtetők, milyen építései szabályok befolyásolták a mai népszerűségét? Miért, hogyan alakult ki az egységes utcakép? Kik voltak az első lakói? Mi köze a lakások alaprajzának a mindennapok változásaihoz? – ezt mind megtudhatják azok, akik részt vesznek a Hosszúlépés. Járunk? tematikus, Bárdossy Krisztina építészmérnök által vezetett sétáján.

„Keresztül-kasul bejárjuk az környéket, hogy megfejtsük a legérdekesebb homlokzatok titkait, belépjünk a legszebb lépcsőházakba. Szögletek és fodrok, sima falak és stukkók között haladunk: találkozunk Bauhaussal és art décoval, modern és klasszikus stílusokkal” – írják. Érdekes lehet.

A Bauhaus faul – Modern építészet Újlipótvárosban
Ára: 3890 forint/fő. További információ itt.

(Fotó: Hosszúlépés. Járunk?)

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ha már tavasz van, fesztivál is lesz Budapesten
„Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás, Budapest
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom