Close
Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Mikor lenne alkalmasabb megismerni a pesti kerület egy részének jellegzetes építészetét, ha nem a Bauhaus századik születésnapján?

A budapesti XIII. kerület belvároshoz közelebb eső része alig több mint száz éve tipikus, iparias külváros volt, ma viszont a főváros egyik legfelkapottabb negyede, laikus számára is jellegzetes építészeti stílussal.

Kik voltak az építészek és kik az építtetők, milyen építései szabályok befolyásolták a mai népszerűségét? Miért, hogyan alakult ki az egységes utcakép? Kik voltak az első lakói? Mi köze a lakások alaprajzának a mindennapok változásaihoz? – ezt mind megtudhatják azok, akik részt vesznek a Hosszúlépés. Járunk? tematikus, Bárdossy Krisztina építészmérnök által vezetett sétáján.

„Keresztül-kasul bejárjuk az környéket, hogy megfejtsük a legérdekesebb homlokzatok titkait, belépjünk a legszebb lépcsőházakba. Szögletek és fodrok, sima falak és stukkók között haladunk: találkozunk Bauhaussal és art décoval, modern és klasszikus stílusokkal” – írják. Érdekes lehet.

A Bauhaus faul – Modern építészet Újlipótvárosban
Ára: 3890 forint/fő. További információ itt.

(Fotó: Hosszúlépés. Járunk?)

Ez is érdekelhet:

városi séta | építészet | hosszúlépés. járunk? | bauhaus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram