Close
Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Mikor lenne alkalmasabb megismerni a pesti kerület egy részének jellegzetes építészetét, ha nem a Bauhaus századik születésnapján?

A budapesti XIII. kerület belvároshoz közelebb eső része alig több mint száz éve tipikus, iparias külváros volt, ma viszont a főváros egyik legfelkapottabb negyede, laikus számára is jellegzetes építészeti stílussal.

Kik voltak az építészek és kik az építtetők, milyen építései szabályok befolyásolták a mai népszerűségét? Miért, hogyan alakult ki az egységes utcakép? Kik voltak az első lakói? Mi köze a lakások alaprajzának a mindennapok változásaihoz? – ezt mind megtudhatják azok, akik részt vesznek a Hosszúlépés. Járunk? tematikus, Bárdossy Krisztina építészmérnök által vezetett sétáján.

„Keresztül-kasul bejárjuk az környéket, hogy megfejtsük a legérdekesebb homlokzatok titkait, belépjünk a legszebb lépcsőházakba. Szögletek és fodrok, sima falak és stukkók között haladunk: találkozunk Bauhaussal és art décoval, modern és klasszikus stílusokkal” – írják. Érdekes lehet.

A Bauhaus faul – Modern építészet Újlipótvárosban
Ára: 3890 forint/fő. További információ itt.

(Fotó: Hosszúlépés. Járunk?)

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Hat program, amiről nem maradhatsz le a javában zajló Liszt Ünnepen
Tíz ország konyhájába kóstolhatsz bele egy hétvégén Badacsonyban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom