Close
Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Bauhaus-túra Újlipótvárosban jöhet? Jön

Mikor lenne alkalmasabb megismerni a pesti kerület egy részének jellegzetes építészetét, ha nem a Bauhaus századik születésnapján?

A budapesti XIII. kerület belvároshoz közelebb eső része alig több mint száz éve tipikus, iparias külváros volt, ma viszont a főváros egyik legfelkapottabb negyede, laikus számára is jellegzetes építészeti stílussal.

Kik voltak az építészek és kik az építtetők, milyen építései szabályok befolyásolták a mai népszerűségét? Miért, hogyan alakult ki az egységes utcakép? Kik voltak az első lakói? Mi köze a lakások alaprajzának a mindennapok változásaihoz? – ezt mind megtudhatják azok, akik részt vesznek a Hosszúlépés. Járunk? tematikus, Bárdossy Krisztina építészmérnök által vezetett sétáján.

„Keresztül-kasul bejárjuk az környéket, hogy megfejtsük a legérdekesebb homlokzatok titkait, belépjünk a legszebb lépcsőházakba. Szögletek és fodrok, sima falak és stukkók között haladunk: találkozunk Bauhaussal és art décoval, modern és klasszikus stílusokkal” – írják. Érdekes lehet.

A Bauhaus faul – Modern építészet Újlipótvárosban
Ára: 3890 forint/fő. További információ itt.

(Fotó: Hosszúlépés. Járunk?)

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Egy napra nyüzsgő koreai világgá változik a Millenáris
Százmilliónál is többért kelhet el az ikonikus magyar festő külföldről hazatért fő műve
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom