Close
Bécs idén nyáron egy hatalmas színpaddá válik

Bécs idén nyáron egy hatalmas színpaddá válik

Ingyenesen, biztonságosan, izgalmasan mulat Bécs ezen a nyáron. Mutatjuk, mennyire!

Egész Bécs egy színpad lesz idén nyáron: kétezer művész nyolcszáz előadást nyújt huszonöt helyszínen júliusban és augusztusban, a zenétől a színházig, a táncig és a kabaréig, a cirkuszi és a gyermekprogramig. A bécsi kulturális életet eddig ilyen formában még nem élvezhettük – méghozzá ingyenes belépéssel és természetesen a koronavírusra vonatkozó szabályok betartásával.

A helyi művészek végre ismét felléphetnek, és a közönség újra élőben élvezheti a kultúrális kínálatot. A 2020-as bécsi kulturális nyár minden csütörtökön és vasárnap bemutatja a kultúra teljes spektrumát: zene a poptól a klasszikusig, tánc és előadás, színház, könyvek, kabaré, új cirkusz, figurális és tárgyi színház, valamint a migránsművészet. Esténként és színpadonként két előadás van. A nap folyamán bizonyos helyszínek gyermek- és ifjúsági színházat is kínálnak.

Miután 2020 nyara kissé más, a helyszíntől függően a látogatók számára létszámkorlátok vonatkoznak, hogy garantálható legyen a közönségben a minimális távolság betartása.

Két főszínpad, öt moduláris tér

A bécsi kulturális nyár két legnagyobb színpadja a Dunaszigeten (az iskolahajó közelében) és Oberlaa-ban (Kurbadstraße) található. Mind az ötszáz látogatóra jut zene, tánc és színház; előzetes foglalásszükséges. A parkokban és a nyilvános tereken öt rendezvényhelyszín várja száz látogatóját – ezeket moduláris tereknek hívják (foglalás nem szükséges):

  • 2. kerület: Bécsi óriáskerék
  • 14. kerület: Muthsamgasse
  • 19. kerület: 12.-Februar-Platz
  • 22. kerület: Hannah-Arendt-Platz
  • 23. kerület: Zirkuswiese am Liesingbach

Művészsarkok, nyilvános mozgásprogramok, erkélykoncertek

Három kicsi pódiumszínpad szolgál Művészsarokként (Artist Corner), ahol harminc látogatót tudnak fogadni (foglalás nem szükséges):

  • Naschmarkt (6. kerület)
  • Nietzscheplatz (16. kerület)
  • Wallensteinplatz (20. kerület)

Public moves nyilvános mozgásprogramok: Bécs közkedvelt, 2020-ban a megszokott formájában lemondott ImPulsTanz fesztiválja tánc- és nyilvános mozgásprogramot szervez a Bécsi városháza Arkadenhof udvarán (max. harminc résztvevő), valamint a Sportinselen (a Dunaszigeten, a Georg Danzer stégen; max. ötven résztvevő). Előzetes foglalás szükséges.

Tipp: Az ImPulsTanz Public Moves teljes workshopsorozata mozgásba hozza a várost: kétszázkilencvenhat ingyenes tanfolyammal – naponta többször, bármilyen időjárás és távolságtartás mellett.

Úgyhogy szerintünk megéri idén nyáron Bécsbe menni, irtó izgalmas a paletta!

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
99 év tiltás után mától újra szabad a tangózás Pécsen
Ismét a Konopiště kastély gyűjteményét gazdagítja az reneszánsz pajzs, amelyet Girolamo da Treviso díszített
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom