Close
Bécs idén nyáron egy hatalmas színpaddá válik

Bécs idén nyáron egy hatalmas színpaddá válik

Ingyenesen, biztonságosan, izgalmasan mulat Bécs ezen a nyáron. Mutatjuk, mennyire!

Egész Bécs egy színpad lesz idén nyáron: kétezer művész nyolcszáz előadást nyújt huszonöt helyszínen júliusban és augusztusban, a zenétől a színházig, a táncig és a kabaréig, a cirkuszi és a gyermekprogramig. A bécsi kulturális életet eddig ilyen formában még nem élvezhettük – méghozzá ingyenes belépéssel és természetesen a koronavírusra vonatkozó szabályok betartásával.

A helyi művészek végre ismét felléphetnek, és a közönség újra élőben élvezheti a kultúrális kínálatot. A 2020-as bécsi kulturális nyár minden csütörtökön és vasárnap bemutatja a kultúra teljes spektrumát: zene a poptól a klasszikusig, tánc és előadás, színház, könyvek, kabaré, új cirkusz, figurális és tárgyi színház, valamint a migránsművészet. Esténként és színpadonként két előadás van. A nap folyamán bizonyos helyszínek gyermek- és ifjúsági színházat is kínálnak.

Miután 2020 nyara kissé más, a helyszíntől függően a látogatók számára létszámkorlátok vonatkoznak, hogy garantálható legyen a közönségben a minimális távolság betartása.

Két főszínpad, öt moduláris tér

A bécsi kulturális nyár két legnagyobb színpadja a Dunaszigeten (az iskolahajó közelében) és Oberlaa-ban (Kurbadstraße) található. Mind az ötszáz látogatóra jut zene, tánc és színház; előzetes foglalásszükséges. A parkokban és a nyilvános tereken öt rendezvényhelyszín várja száz látogatóját – ezeket moduláris tereknek hívják (foglalás nem szükséges):

  • 2. kerület: Bécsi óriáskerék
  • 14. kerület: Muthsamgasse
  • 19. kerület: 12.-Februar-Platz
  • 22. kerület: Hannah-Arendt-Platz
  • 23. kerület: Zirkuswiese am Liesingbach

Művészsarkok, nyilvános mozgásprogramok, erkélykoncertek

Három kicsi pódiumszínpad szolgál Művészsarokként (Artist Corner), ahol harminc látogatót tudnak fogadni (foglalás nem szükséges):

  • Naschmarkt (6. kerület)
  • Nietzscheplatz (16. kerület)
  • Wallensteinplatz (20. kerület)

Public moves nyilvános mozgásprogramok: Bécs közkedvelt, 2020-ban a megszokott formájában lemondott ImPulsTanz fesztiválja tánc- és nyilvános mozgásprogramot szervez a Bécsi városháza Arkadenhof udvarán (max. harminc résztvevő), valamint a Sportinselen (a Dunaszigeten, a Georg Danzer stégen; max. ötven résztvevő). Előzetes foglalás szükséges.

Tipp: Az ImPulsTanz Public Moves teljes workshopsorozata mozgásba hozza a várost: kétszázkilencvenhat ingyenes tanfolyammal – naponta többször, bármilyen időjárás és távolságtartás mellett.

Úgyhogy szerintünk megéri idén nyáron Bécsbe menni, irtó izgalmas a paletta!

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom