Close
Soha nem volt még ilyen sikeres nyara a belföldi turizmusnak

Soha nem volt még ilyen sikeres nyara a belföldi turizmusnak

Ennyi magyar nem nyaralt még a három nyári hónapban a vidéki Magyarországon.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a turisztikai forgalom mindhárom nyári hónapban felülmúlta a tavalyi számokat: júniusban hatvanhat százalékkal, júliusban huszonkét százalékkal, augusztusban pedig tizenhat százalékkal volt magasabb a vendégéjszakák száma országosan, összességében idén nyáron 14,9 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyek, ami huszonöt százalékkal több mint tavaly. Ez az előzetes várakozásokat is túlszárnyalja – mondta szezonértékelő sajtótájékoztatóján Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Pozitív elmozdulás látszik a beutazó-turizmusban is.

A külföldi vendégek 2,9 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi szálláshelyeken idén nyáron, ami negyven százalékkal magasabb, mint tavaly. Tőlük júniusban nyolcvanöt százalékkal, júliusban tizennyolc százalékkal, augusztusban negyvenhét százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökság oldalán.

A nyárral a turizmus nem ér véget, napról napra dinamikusan emelkednek az őszi előfoglalási adatok, már most ötmillió feletti vendégéjszaka látható az Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban. Szeptemberre a tavalyinál huszonöt százalékkal magasabb a megvalósult és a foglalt belföldi éjszakák száma, a külföldi vendégéjszaka pedig közel négyszeres.

Az árbevételekről ide kattintva lehet olvasni.

(Forrás: mtu.gov.hu, fotók: Pixabay, Getty Images)

turizmus | szállás | rekord | belföldi | csúcs

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram