Close
Soha nem volt még ilyen sikeres nyara a belföldi turizmusnak

Soha nem volt még ilyen sikeres nyara a belföldi turizmusnak

Ennyi magyar nem nyaralt még a három nyári hónapban a vidéki Magyarországon.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a turisztikai forgalom mindhárom nyári hónapban felülmúlta a tavalyi számokat: júniusban hatvanhat százalékkal, júliusban huszonkét százalékkal, augusztusban pedig tizenhat százalékkal volt magasabb a vendégéjszakák száma országosan, összességében idén nyáron 14,9 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyek, ami huszonöt százalékkal több mint tavaly. Ez az előzetes várakozásokat is túlszárnyalja – mondta szezonértékelő sajtótájékoztatóján Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Pozitív elmozdulás látszik a beutazó-turizmusban is.

A külföldi vendégek 2,9 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi szálláshelyeken idén nyáron, ami negyven százalékkal magasabb, mint tavaly. Tőlük júniusban nyolcvanöt százalékkal, júliusban tizennyolc százalékkal, augusztusban negyvenhét százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökság oldalán.

A nyárral a turizmus nem ér véget, napról napra dinamikusan emelkednek az őszi előfoglalási adatok, már most ötmillió feletti vendégéjszaka látható az Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban. Szeptemberre a tavalyinál huszonöt százalékkal magasabb a megvalósult és a foglalt belföldi éjszakák száma, a külföldi vendégéjszaka pedig közel négyszeres.

Az árbevételekről ide kattintva lehet olvasni.

(Forrás: mtu.gov.hu, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom