Close
Délkelet-Ázsia legcsodálatosabb tájain robog keresztül ez a fantasztikus luxusvonat

Délkelet-Ázsia legcsodálatosabb tájain robog keresztül ez a fantasztikus luxusvonat

A pandémia miatt négy évre leállt a Belmond’s Eastern & Oriental Express, most azonban visszatér, hogy Szingapúrból Malajziába vigye utasait.

A legendás Venice Simplon-Orient-Expresszel azonos, ötcsillagos luxusmozdony a jövőre két új szezonális utazásra csábít Délkelet-Ázsiában.

A februártól novemberig közlekedő Essence of Malaysia nevű utazás egy három éjszakás kaland, melynek során az ország nyugati csodái fedezhetők fel. A vonat a szingapúri Woodlands állomásról indul, majd Kuala Lumpuron és Langkawin keresztül halad, mígnem Penang szigetére érkezik meg. Az út során az utazóknak lehetőségük lesz sznorkelezni a Pulau Payar tengeri parkban, felfedezhetik az UNESCO Világörökség részeként számon tartott George Town-t, és részt vehetnek egy főzőtanfolyamon és teaceremónián egy meseszép rezidencián.

A márciustól októberig elérhető három éjszakás Wild Malaysia az ország vad oldalát mutatja be. A Szingapúrból induló járatok lélegzetelállító hegyeken zakatolnak keresztül, mielőtt befutnának Penangba. Útközben be lehet barangolni a Taman Negara Nemzeti Parkot, a világ egyik legrégebbi trópusi esőerdejét, ami több száz fajnak ad otthont.

Tigrisek, leopárdok és szumátrai orrszarvúk otthona.

Itt különféle kirándulásokra lehet benevezni, de fotós workshopon is részt vehetnek az érdeklődők.

Az elmúlt időszakban az Eastern & Oriental Express nagyszabású átalakításon ment keresztül. Tizenöt luxusvagonjában a díszes intarzia, a cseresznyefa burkolat, a pazar bútorzat dominál, melyeket hagyományos malajziai dizájn varázslatosan kiegészít.

A vonathoz nyolc hálókocsi, két étkezőkocsi, egy elegáns Piano Bar-kocsi is tartozik. Három különböző kabinkategória létezik – Pullman, State és Presidential –, amelyek mindegyike

saját fürdőszobával és légkondicionálóval rendelkezik.

Az elnöki kabint tágasabb tér, nagy fürdőszoba, látványos arany díszítés és extravagáns motívumok jellemzik. Vendégei beszálláskor gyümölcskosarat, kaviárt és virágot kapnak, valamint korlátlan pezsgőt az egész út során.

Mindkét útvonalra a jegyek 3410 dollártól, azaz 1,1 millió forinttól kezdődnek egy Pullman kabinban. Az ár tartalmazza az összes étkezést, az italfogyasztást, a fedélzeti szórakozási lehetőségeket és a programokon való részvételt is.

(Forrás: RobbReport, fotók: Belmond)

Malajzia | orient express | vonatút | vonat | belmond

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram