Close
Visszatérhet a beltéri kötelező maszkviselés a Covid gyors terjedése miatt Németországban

Visszatérhet a beltéri kötelező maszkviselés a Covid gyors terjedése miatt Németországban

Európa legnagyobb sörfesztiválja, az Októberfest után Münchenben ugrásszerűen megnőtt a Covid-fertőzések száma, de gyors ütemben terjed a járvány Németország más részeiben is. Éppen ezért Berlinben már napirendre tűzték a kötelező maszkviselés bevezetését.

A német főváros egészségügyi szenátora arra készül, hogy a maszkviselés jelentős szigorítását célzó javaslatot terjesszen a helyi szenátus elé, jelenleg ugyanis csak a tömegközlekedési eszközökön kell maszkot viselni. Ulrike Gote szerint a megbetegedések számának erőteljes növekedése miatt az embereket kötelezni kell arra, hogy

az üzletekben,  bevásárlóközpontokban, múzeumokban, illetve az egyetemeken, valamint más középületekben

orrot és a szájat eltakaró maszkot viseljenek.

A javaslat szerint az orvosi maszk elegendő lenne, a tömegközlekedési eszközökön ugyanakkor marad az FFP2-es maszk viselésének kötelezettsége. Ennél szigorúbb intézkedéseket szeretne a német orvosi kamara: a szervezet arra szólított fel, hogy

FFP2-es maszk viselése legyen kötelező zárt terekben is.

Hajo Zeeb járványügyi szakértő szerint elkerülhetetlen lesz a korábbi távolságtartási szabályok újbóli életbe léptetése is, különös tekintettel a nagyobb rendezvényekre, színházakra és mozikra.

(Forrás: Infostart, fotó: Getty)

ffp2 | járvány | arcmaszk | maszkviselési kötelezettség | maszk

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram