Ötszáz új kulturális teret hozhatnak létre a meglévő kétezer mellé hamarosan ebben az egyetlen városban

Berlin ötszáz új kulturális teret kap, köszönhetően annak, hogy közel egymilliárd eurót fordítanak a város ez irányú fejlesztésére. Néhány éjszakai szórakozóhely viszont rosszul jöhet ki a projektből.

Berlin, Németország fővárosa és egyben legnagyobb városa elképesztően gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. Gyökerei a tizenharmadik századra nyúlnak vissza, a város három UNESCO világörökségi helyszínnek is otthont ad és híres lüktető éjszakai életéről.

Nem csoda ezek után, hogy a város a kulturális terek támogatására és fejlesztésére hatalmas összeget fordít. 947 millió euróból ötszáz új helyet hoznának létre a már most is meglévő mintegy kétezer mellé.

Ezek között éjszakai klubok, múzeumok és színházak is lennének.

Megvan azonban a projekt hátulütője is, több mostani klub jövője is veszélybe került. Az A100-as autópálya meghosszabbítása miatt bezárhatják az Else nevű folyóparti klub mellett az About Blank komplexumot és a Wild Renatét is, ami egy klub és kiállítótér is egyben. A tervezet ellen a berlini klubélet hevesen tiltakozik,

a demonstráción mintegy húszezer ember vett részt a múlt héten.

Egy friss tanulmány ráadásul azt is kimutatta, hogy 2018-ban a német főváros éjszakai klubjai másfél milliárd eurós bevételt generáltak. 2021-ben pedig még egy nagyszabású kampány is indult azért, hogy a berlini éjszakai életet az UNESCO szellemi kulturális örökségeként ismerjék el.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

kulturális tér | kultúra | berlin | Németország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom