Close
A rendőrség azt kéri, senki ne mozduljon ki, oroszlán kóborol az erdőben Berlin környékén

A rendőrség azt kéri, senki ne mozduljon ki, oroszlán kóborol az erdőben Berlin környékén

Szerda reggel egy videó került fel a Twitterre, amelyen egy nőstényoroszlán látható Berlin délnyugati külvárosában, a Kleinmachnow környéki erdőben.

A helyi lakosokat arra szólították fel, hogy maradjanak otthon, amíg a rendőrség, többek között helikoptereket is bevetve a vadállat után kutat.

A hatóságok nem tudják, honnan szabadulhatott ki az állat,  a helyi állatkertek, állatmenhelyek és cirkuszok is közölték, hogy nem tőlük szökött meg. Egy szemtanú arról számolt be, hogy látta, amint az oroszlán egy vaddisznót üldöz.

A brandenburgi lakosokat arra figyelmeztették, hogy az állat veszélyt jelent, és felszólították őket, hogy további intézkedésig ne mozduljanak ki, és a háziállataikat se engedjék ki.

Az állat felkutatásában állatorvosok és vadászok is részt vesznek, és a hatóságok remélik, hogy humánus módon sikerül befogni a nagymacskát.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash, Getty Images)

oroszlán | berlin | rendőrség | nagymacska | vadállat

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram