Close
Ez történik, ha egy építész nem fogja vissza magát, és berendezi saját lakását

Ez történik, ha egy építész nem fogja vissza magát, és berendezi saját lakását

Képzeljük el, hogy az alapból is lehengerlő Berlin egyik legbájosabb kerületében lakunk, majd lehetőségünk nyílik a második emeletről a tetőtérre költözni, hogy aztán munka után a teraszon pihengetve figyeljük a kozmopolita város lüktető pillanatait. Ester Bruzkusszal pontosan ez történt meg.

A hölgy ráadásul építész, tehát szakmai tudásának legjavát adva álmodhatta meg élete otthonát Prenzlauerberg negyedében.

A külső- és belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően a végeredmény egy kissé hipszter, ámde friss, játékos, kifinomult kialakítású apartman lett egyedi tervezésű bútorokkal, és persze csodás panorámával.

Eredetileg egy nyitott terű tetőtéri ingatlanként volt nyilvántartva keskeny terasszal, aztán jött Ester, és radikálisan megváltoztatta az elrendezést. Beépítette a terasz egy részét, a belső teret pedig úgy alakította át, hogy a privát részek nincsenek falakkal elválasztva, tehát nem törik meg a folytonosságot.

Óriási ablakokon át érkezik a fény az L alakú nappaliba és az étkezőbe, utóbbihoz beépített tölgyfából ácsolt szekrényeket, munkalapot és kecses halványrózsaszín konyhabútort képzelt el, ami tökéletesen kiegészíti a zöld étkeszőasztalt.

A fal színének árnyalata megváltozik, ha átlépünk a központként funkcionáló nappaliba, ahol egy egyedi kialakítású vöröben és rózsaszínben pompázó, fényűző kanapéra huppanhat le a vendég.

Ezt a cukorka hangulatot elnyomja picit a modernista dohányzóasztal csilliogó márványa és az alatta pihenő berber szőnyeg textúrája,

ugyanis Ester imádja ezeket a durva és sima, vagy színes és visszafogott kontrasztokat, úgyhogy az enteriőrt illetően teljesen kiélte magát.

A meglepetések sorozatát a fürdőszobában is folytatta, ahol ilyen előzmények után talán másra számítana az ember, nem pedig tökéletesen letiszult, kék és világosszürke színekben érkező márványvilágra. A bájos lakásból kis lépcsőn juthatunk ki a pihenőágyakkal felszerelt teraszra, melyet egyébként egy tájépítésszel közösen alakított ki.

Ha esetleg egy szép napon úgy dönt, hogy legalább néhány éjszakára kiadja, és éppen Berlinben járunk, egy percig sem habozunk majd.

(Fotók: Yatzer)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom