Close
Nem a borozgatás jut eszünkbe erről a domboldalra épült betonteknőről, pedig…

Nem a borozgatás jut eszünkbe erről a domboldalra épült betonteknőről, pedig…

Furcsán hangozhat egy szőlőtőkék sokaságából kiemelkedő betonkockára azt mondani, hogy a természet része, de ez a Dél-Tirolban rejtőzködő épület valóban annak tekinthető. Hosszúkás alakja szinte beleolvad a tájképbe, bár messziről egy ormótlan sziklatömbnek tűnik.

Közelebbről megvizsgálva már egy jóval barátságosabb házat kapunk.

A nyersbeton és faelemek alkotta háromszáz négyzetméteres modern villa egy klasszikus parasztház inverzeként épült, annak szomszédságában.

Egy olaszországi borvidéken található kisvárosban, Vahrnban járunk, amely a 19. században kedvelt gyógyüdülőnek számított. Legismertebb jelképe a Neustift-kolostor, ahol napjainkban magániskola és konferenciaközpont működik.

A domboldalra felhúzott ház központi részét a tágas és rejtett udvara alkotja.

A kilátás leginkább a medenceparton számít A kategóriásnak, a fallal körülzárt udvar nem igazán adja a szabadság érzését.

A környező hegyek és a szőlőültetvények által együttesen nyújtott pompás panorámáért a tetőteraszra vezető tekintélyes lépcsősort kell megmászni.

A ház homlokzata mosott betonból, míg a belső szerkezet hagyományos betonból áll össze. A szándékosan ferde elhelyezkedésű épület enteriőrjét faragott fa viszi el, a kövekből összerakott része pedig a szőlőültetvényeken fellelhető tipikus kis kunyhókat szimbolizálja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom