Close
Bezárt repülőtérből lett a város egyik legizgalmasabb helye

Bezárt repülőtérből lett a város egyik legizgalmasabb helye

A Sasaki Építészeti Stúdió az egykori Longhua repülőtér kifutópályáit alakította át egy parkká Sanghajban.

A folyóhoz közeli Hszühuj kerületben található park 1813 méter hosszú. A reptér amúgy 1949 és 2011 között szolgálta a várost.

A kifutópályát egy lineáris sétánnyá alakították át, amelyen kerékpársáv és járda is található, ezeket fákkal és növényzettel ültették körbe.

A Sasaki azt szerette volna, hogy az új létesítmény tisztelegjen az egykori repülőtér és a kifutópálya előtt. Maga a gyalogossétány az egykori kifutópályán halad végig, még az eredeti felfestések láthatók rajta, amelyeket szándékosan őriztek meg a tervezők. A 3,6 méter széles sétány mellett több olyan épületelem is található, amely az eredeti reptér része volt.

Szeretjük, amikor használaton kívüli épületek kelnek új életre nagyvárosokban. Egy ilyen kedvencünk a New York-i High Line, de ezt a sanghaji parkot is idesorolhatjuk.

FOLYTASD EZZEL
A dizájn ikonjainak termékeire csaphatsz le kedvező áron a héten
Egy elképesztő végtelenített medencével írta be magát a rekordok könyvébe Dubaj
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom