Close
Bezárt repülőtérből lett a város egyik legizgalmasabb helye

Bezárt repülőtérből lett a város egyik legizgalmasabb helye

A Sasaki Építészeti Stúdió az egykori Longhua repülőtér kifutópályáit alakította át egy parkká Sanghajban.

A folyóhoz közeli Hszühuj kerületben található park 1813 méter hosszú. A reptér amúgy 1949 és 2011 között szolgálta a várost.

A kifutópályát egy lineáris sétánnyá alakították át, amelyen kerékpársáv és járda is található, ezeket fákkal és növényzettel ültették körbe.

A Sasaki azt szerette volna, hogy az új létesítmény tisztelegjen az egykori repülőtér és a kifutópálya előtt. Maga a gyalogossétány az egykori kifutópályán halad végig, még az eredeti felfestések láthatók rajta, amelyeket szándékosan őriztek meg a tervezők. A 3,6 méter széles sétány mellett több olyan épületelem is található, amely az eredeti reptér része volt.

Szeretjük, amikor használaton kívüli épületek kelnek új életre nagyvárosokban. Egy ilyen kedvencünk a New York-i High Line, de ezt a sanghaji parkot is idesorolhatjuk.

park | sanghaj | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram