Close
Bezárt repülőtérből lett a város egyik legizgalmasabb helye

Bezárt repülőtérből lett a város egyik legizgalmasabb helye

A Sasaki Építészeti Stúdió az egykori Longhua repülőtér kifutópályáit alakította át egy parkká Sanghajban.

A folyóhoz közeli Hszühuj kerületben található park 1813 méter hosszú. A reptér amúgy 1949 és 2011 között szolgálta a várost.

A kifutópályát egy lineáris sétánnyá alakították át, amelyen kerékpársáv és járda is található, ezeket fákkal és növényzettel ültették körbe.

A Sasaki azt szerette volna, hogy az új létesítmény tisztelegjen az egykori repülőtér és a kifutópálya előtt. Maga a gyalogossétány az egykori kifutópályán halad végig, még az eredeti felfestések láthatók rajta, amelyeket szándékosan őriztek meg a tervezők. A 3,6 méter széles sétány mellett több olyan épületelem is található, amely az eredeti reptér része volt.

Szeretjük, amikor használaton kívüli épületek kelnek új életre nagyvárosokban. Egy ilyen kedvencünk a New York-i High Line, de ezt a sanghaji parkot is idesorolhatjuk.

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom