Close
Minden egyes oltatlan utas után megbírságolja a légitársaságokat ez az ország

Minden egyes oltatlan utas után megbírságolja a légitársaságokat ez az ország

Ghánában komolyan veszik a szigort.

Az ország vezetése bejelentette, hogy 3500 dolláros (kb. 1,1 millió forintos) bírságot szab ki a légitársaságokra valamennyi oltatlan utas után, akit az országba utaztatnak.

Ugyanilyen súlyos bírsággal sújtják azokat a társaságokat is, amelyek olyan utasokat szállítanak, akik nem töltötték ki a hivatalos egészségügyi nyilatkozatot a Kotoka nemzetközi repülőtérre történő megérkezés előtt.

A nemzetközi turistáktól megtagadhatják az országba való belépést, ha nem felelnek meg a fent említett követelményeknek, a ghánaiakat ellenben beengedik, de tizennégy napig karanténban kell maradniuk – közölte a Ghana Airport Company.

A szigorítás magyarázata az omikron variáns terjedésének megelőzésében keresendő.

A ghánai kormány ennek érdekében többek között azt is bevezette, hogy minden 18 év feletti utasnak igazolnia kell a Covid elleni teljes oltottságát.

Az ország egészségügyi hatóságának jelentéséből kiderült, hogy az országban regisztrált összes új megbetegedés mintegy hatvan százaléka az elmúlt két hétben a nemzetközi repülőtérre érkező utasoktól származik.

Eközben a járvány kezdete óta most regisztrálták a legtöbb napi új megbetegedést Nagy-Britanniában, ezért a brit tisztifőorvos azt javasolja, csökkentsék a találkozások számát karácsony előtt.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

büntetés | légitársaság | beutazás | ghána | szigor

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram