Close
Minden egyes oltatlan utas után megbírságolja a légitársaságokat ez az ország

Minden egyes oltatlan utas után megbírságolja a légitársaságokat ez az ország

Ghánában komolyan veszik a szigort.

Az ország vezetése bejelentette, hogy 3500 dolláros (kb. 1,1 millió forintos) bírságot szab ki a légitársaságokra valamennyi oltatlan utas után, akit az országba utaztatnak.

Ugyanilyen súlyos bírsággal sújtják azokat a társaságokat is, amelyek olyan utasokat szállítanak, akik nem töltötték ki a hivatalos egészségügyi nyilatkozatot a Kotoka nemzetközi repülőtérre történő megérkezés előtt.

A nemzetközi turistáktól megtagadhatják az országba való belépést, ha nem felelnek meg a fent említett követelményeknek, a ghánaiakat ellenben beengedik, de tizennégy napig karanténban kell maradniuk – közölte a Ghana Airport Company.

A szigorítás magyarázata az omikron variáns terjedésének megelőzésében keresendő.

A ghánai kormány ennek érdekében többek között azt is bevezette, hogy minden 18 év feletti utasnak igazolnia kell a Covid elleni teljes oltottságát.

Az ország egészségügyi hatóságának jelentéséből kiderült, hogy az országban regisztrált összes új megbetegedés mintegy hatvan százaléka az elmúlt két hétben a nemzetközi repülőtérre érkező utasoktól származik.

Eközben a járvány kezdete óta most regisztrálták a legtöbb napi új megbetegedést Nagy-Britanniában, ezért a brit tisztifőorvos azt javasolja, csökkentsék a találkozások számát karácsony előtt.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

légitársaság | büntetés | oltatlan | frika | bírság

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom