Close
Már a negyedik oltás felvételét szorgalmazzák az omikron terjedése miatt Nagy-Britanniában

Már a negyedik oltás felvételét szorgalmazzák az omikron terjedése miatt Nagy-Britanniában

A járvány kezdete óta most regisztrálták a legtöbb napi új megbetegedést Nagy-Britanniában, ezért a brit tisztifőorvos azt javasolja, csökkentsék a találkozások számát karácsony előtt.

Gyors ütemben terjed a koronavírus omikron-változata Nagy-Britanniában, aminek következtében szerdán 78 610 új fertőzöttet regisztráltak. Ez mintegy tízezerrel meghaladja a tavaly januári járványcsúcsot. Chris Whitty tisztifőorvos éppen ezért önmérsékletre szólította fel a brit lakosságot a karácsonyt megelőző időszakban.

Egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy a napi megbetegedések száma a következő hetekben továbbra is rekordokat dönthet, és a kórházi kezelések számának nagymértékű emelkedésére is számítani lehet. A szakértők éppen ezért már arra hívják fel a figyelmet, hogy

amint lehetségessé válik, a legveszélyeztetettebb helyzetben lévők vegyék fel a negyedik védőoltást is.

Boris Johnson miniszterelnök egyetértett azzal, hogy óvatosságra intse a lakosságot, azonban egyelőre kizárta a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Mivel az omikron közösségi terjedése okafogyottá tette a beutazásokat érintő korlátozások egy részét, ezért a brit kormány levette az összes országot a koronavírus-fertőzés szempontjából legkockázatosabbnak ítéltek vörös színnel jelölt beutazási listájáról. Mint ismert, a vörös listán tizenegy afrikai ország – Angola, Botswana, Dél-Afrika, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambik, Namíbia, Nigéria, Zambia és Zimbabwe – szerepelt.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

koronavírus | covid | Nagy-Britannia | járvány | omikron

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom