Close
Így nézhet ki a lakásuk a Holdon élőknek a jövőben

Így nézhet ki a lakásuk a Holdon élőknek a jövőben

A spekulatív építész, Jakub Pietryszyn megtervezte a „Blompodot”, ami tulajdonképpen egy bővíthető és felfújható lakás, amely tökéletes élőhelyet tudna biztosítani a Holdon az űrmissziókban résztvevők számára. A lakóteret legfeljebb két űrhajós foglalhatná el.

A tervek szerint a lakóhelynek van két központi magja, amit egy felfújható szerkezet vesz körül. Az első részben van a mosdóhelyiség és a konyha, míg a másik magban

egy kétágyas hálószobát alakítanának ki a szükséges tárolókkal.

A kapszulaház természetesen fel lenne szerelve minden olyan rendszerrel, ami biztosítja az emberi szervezet számára szükséges életkörülményeket.

A felfújható részben minilaborokat és számítógépes munkaállomásokat alakítanának ki, ahol a helyszíni feltárások során szerzett mintákat elemezhetnék, illetve kiterjedt kutatásokat is folytathatnának. Sőt, a kapszulaház bővíthető is lenne, így akár a konyha melletti részen egy edzőterem is helyet kaphatna.

(Forrás és fotók: Designboom)

világűr | hold | űrhajózás | futurisztikus | építészet

FOLYTASD EZZEL

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Faházkánaán Kapolcson - A Treehouses és a Hello Wood bevette a Balaton-felvidéket

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom