Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Izlandon annyi látványosság található, hogy nem lehet az egyiket kiválasztani és ráaggatni "a leg…" címkét, de az biztos, hogy a Blue Lagoon fürdő ebben a tekintetben az élmezőnyben tanyázik. Pláne azóta, hogy a gőzforrásokra épült hőerőmű mellett felhúzott pihenőhely egy nem akármilyen resorttal gazdagodott.

A már jól ismert, különleges hangulatú fürdő ásványi anyagokban bővelkedő vízének hőmérséklete télen-nyáron 35 Celsius-fok körül mozog.

Úszni tehát nem nagyon érdemes benne, relaxációra és a gyógyító fehér iszap előnyeinek kiélvezésére viszont maximálisan alkalmas.

A természetes mélyedésből kialakult fürdő vízéből felszálló gőzfelhőkkel és feketés-barnás lávatömbökkel üdvözli a látogatóit, akik immáron a Blue Lagoon "jólét centrumban" is ejtőzhetnek.

Grímur Sæmundsen elképzeléseire támaszkodva épült fel az új szálloda, amely kihasználja a lagúna természeti adottságait, tökéletesen illik a környezetébe, és minimalizálja az épület rá gyakorolt hatását.

Az építészek azt akarták elérni, hogy a falakat formáló és a tetőket lefedő láva, a moha és a víz mindenütt jelen legyen, a főleg nyersbetonból és fából eszkábált épület pedig összefonódjon a természettel.

Minimalista stílusú, nagyrészt sötétebb színvilágú, esztétikus lakosztályok alkotják a resortot padlótól a mennyezetig ágaskodó, többségében a lagúnákra néző ablakokkal.

A környéken bányászott lávakőzeteket a belső térben többször felhasználták, például a recepciós pulthoz és az étterem séfjének asztalához.

Az étterem borospincéjét pedig a feltárt kőzetek falai határolják, melyeket alulról világítanak meg, hogy fokozzák a drámai hatást.

(Fotók: Deezen)

lagúna | gyógyfürdő | láva | hotel | szálloda | izland

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom