Close
Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Izlandon annyi látványosság található, hogy nem lehet az egyiket kiválasztani és ráaggatni “a leg…” címkét, de az biztos, hogy a Blue Lagoon fürdő ebben a tekintetben az élmezőnyben tanyázik. Pláne azóta, hogy a gőzforrásokra épült hőerőmű mellett felhúzott pihenőhely egy nem akármilyen resorttal gazdagodott.

A már jól ismert, különleges hangulatú fürdő ásványi anyagokban bővelkedő vízének hőmérséklete télen-nyáron 35 Celsius-fok körül mozog.

Úszni tehát nem nagyon érdemes benne, relaxációra és a gyógyító fehér iszap előnyeinek kiélvezésére viszont maximálisan alkalmas.

A természetes mélyedésből kialakult fürdő vízéből felszálló gőzfelhőkkel és feketés-barnás lávatömbökkel üdvözli a látogatóit, akik immáron a Blue Lagoon “jólét centrumban” is ejtőzhetnek.

Grímur Sæmundsen elképzeléseire támaszkodva épült fel az új szálloda, amely kihasználja a lagúna természeti adottságait, tökéletesen illik a környezetébe, és minimalizálja az épület rá gyakorolt hatását.

Az építészek azt akarták elérni, hogy a falakat formáló és a tetőket lefedő láva, a moha és a víz mindenütt jelen legyen, a főleg nyersbetonból és fából eszkábált épület pedig összefonódjon a természettel.

Minimalista stílusú, nagyrészt sötétebb színvilágú, esztétikus lakosztályok alkotják a resortot padlótól a mennyezetig ágaskodó, többségében a lagúnákra néző ablakokkal.

A környéken bányászott lávakőzeteket a belső térben többször felhasználták, például a recepciós pulthoz és az étterem séfjének asztalához.

Az étterem borospincéjét pedig a feltárt kőzetek falai határolják, melyeket alulról világítanak meg, hogy fokozzák a drámai hatást.

(Fotók: Deezen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom