Close
Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Izlandon annyi látványosság található, hogy nem lehet az egyiket kiválasztani és ráaggatni “a leg…” címkét, de az biztos, hogy a Blue Lagoon fürdő ebben a tekintetben az élmezőnyben tanyázik. Pláne azóta, hogy a gőzforrásokra épült hőerőmű mellett felhúzott pihenőhely egy nem akármilyen resorttal gazdagodott.

A már jól ismert, különleges hangulatú fürdő ásványi anyagokban bővelkedő vízének hőmérséklete télen-nyáron 35 Celsius-fok körül mozog.

Úszni tehát nem nagyon érdemes benne, relaxációra és a gyógyító fehér iszap előnyeinek kiélvezésére viszont maximálisan alkalmas.

A természetes mélyedésből kialakult fürdő vízéből felszálló gőzfelhőkkel és feketés-barnás lávatömbökkel üdvözli a látogatóit, akik immáron a Blue Lagoon “jólét centrumban” is ejtőzhetnek.

Grímur Sæmundsen elképzeléseire támaszkodva épült fel az új szálloda, amely kihasználja a lagúna természeti adottságait, tökéletesen illik a környezetébe, és minimalizálja az épület rá gyakorolt hatását.

Az építészek azt akarták elérni, hogy a falakat formáló és a tetőket lefedő láva, a moha és a víz mindenütt jelen legyen, a főleg nyersbetonból és fából eszkábált épület pedig összefonódjon a természettel.

Minimalista stílusú, nagyrészt sötétebb színvilágú, esztétikus lakosztályok alkotják a resortot padlótól a mennyezetig ágaskodó, többségében a lagúnákra néző ablakokkal.

A környéken bányászott lávakőzeteket a belső térben többször felhasználták, például a recepciós pulthoz és az étterem séfjének asztalához.

Az étterem borospincéjét pedig a feltárt kőzetek falai határolják, melyeket alulról világítanak meg, hogy fokozzák a drámai hatást.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Fotók: Deezen)

Close