Close
Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Ez az izlandi resort újraértelmezi a kék lagúna fogalmát

Izlandon annyi látványosság található, hogy nem lehet az egyiket kiválasztani és ráaggatni “a leg…” címkét, de az biztos, hogy a Blue Lagoon fürdő ebben a tekintetben az élmezőnyben tanyázik. Pláne azóta, hogy a gőzforrásokra épült hőerőmű mellett felhúzott pihenőhely egy nem akármilyen resorttal gazdagodott.

A már jól ismert, különleges hangulatú fürdő ásványi anyagokban bővelkedő vízének hőmérséklete télen-nyáron 35 Celsius-fok körül mozog.

Úszni tehát nem nagyon érdemes benne, relaxációra és a gyógyító fehér iszap előnyeinek kiélvezésére viszont maximálisan alkalmas.

A természetes mélyedésből kialakult fürdő vízéből felszálló gőzfelhőkkel és feketés-barnás lávatömbökkel üdvözli a látogatóit, akik immáron a Blue Lagoon “jólét centrumban” is ejtőzhetnek.

Grímur Sæmundsen elképzeléseire támaszkodva épült fel az új szálloda, amely kihasználja a lagúna természeti adottságait, tökéletesen illik a környezetébe, és minimalizálja az épület rá gyakorolt hatását.

Az építészek azt akarták elérni, hogy a falakat formáló és a tetőket lefedő láva, a moha és a víz mindenütt jelen legyen, a főleg nyersbetonból és fából eszkábált épület pedig összefonódjon a természettel.

Minimalista stílusú, nagyrészt sötétebb színvilágú, esztétikus lakosztályok alkotják a resortot padlótól a mennyezetig ágaskodó, többségében a lagúnákra néző ablakokkal.

A környéken bányászott lávakőzeteket a belső térben többször felhasználták, például a recepciós pulthoz és az étterem séfjének asztalához.

Az étterem borospincéjét pedig a feltárt kőzetek falai határolják, melyeket alulról világítanak meg, hogy fokozzák a drámai hatást.

(Fotók: Deezen)

hotel | láva | fürdő | lagúna | izland

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram