Close
Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Bocsánatot kért végül a zenészlegenda a csalásért.

Bob Dylan bocsánatot kért, amiért “kézírásos autogramot” tartalmazó könyvében saját keze helyett egy gép készítette az aláírását.

Az irodalmi Nobel-díjas zenész-dalszerző közleményt adott ki, hogy bocsánatot kérjen téves döntése miatt, mivel új könyve különleges, “kézírásos autogrammal” ellátottként hirdetett példányainak dedikálásához gépet vett igénybe.

A The Philosophy of Modern Song (A modern dal filozófiája) című könyv Dylan más zenészek számaihoz írt kommentárjait tartalmazza, és november elején jelent meg.

Kilencszáz példánya “saját kezű aláírást” tartalmaz, 599 dollárért (234 ezer forint) került forgalomba. Minden egyes példányhoz a Simon and Schuster kiadó hitelességet garantáló levelét csatolták.

Amint az olvasók elkezdték megkapni példányukat, többen fotókat osztottak meg róla az interneten, és gyorsan észrevették, hogy minden aláírás egyforma.

Közleményében a 81 éves művész azt írta, az évek során minden autogramot saját kezűleg írt. “2019-ben szédülni kezdtem, ami a pandémia alatt is folytatódott. Ötfős csapatra van szükség szorosan a közelemben, hogy dedikálni tudjak, és amíg a vírus tombolt, nem tudtuk biztonságosan végrehajtani az aláírást” – folytatta.

“A járvány alatt lehetetlen volt bármit dedikálni, a szédülés pedig nem segített. Ahogy a határidő közeledett, felmerült a gépi autogram ötlete, miközben biztosítottak, hogy az ilyesmit a művészvilágban mindig így csinálják. Téves döntés volt a gép használata, a Simon and Schuster kiadóval dolgozom a helyrehozásán” – tette hozzá.

A kiadó már a múlt héten elnézést kért, és minden elégedetlen vevőnek kártérítést ajánlott fel. “Mint kiderült, a limitált példányszámú könyvek tartalmazzák Bob eredeti aláírását, tollal készült másolat formájában” – tették közzé a Twitteren.

Az úgynevezett autopen használata politikai körökben igen elterjedt: Barack Obama volt az első amerikai elnök, aki 2011-ben autopennel fogadott el törvényt. Nagyobb felhördülést vált ki, ha hírességek használják: az év elején Dolly Partont vádolták meg vele, Sinéad O’Connor pedig tavaly elismerte, hogy visszaemlékezéseit bélyegzővel írta alá.

(Fotók: Getty, forrás: Guardian)

aláírás | zenész | csalás | bob dylan | autopen

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram