Close
Még Beatles-számot is ihlettek, most mégis eltűnhetnek Nagy-Britannia utcáiról a bobtailek

Még Beatles-számot is ihlettek, most mégis eltűnhetnek Nagy-Britannia utcáiról a bobtailek

Népszerűsítő kampány indult a hosszú szőrű, irtó aranyos kutyákért.

Eltűnhetnek Nagy-Britannia utcáiról az óangol juhászkutyák, azaz bobtailek a brit Kennel Club figyelmeztetése szerint. A klub bejelentette, hogy az egykor nagyon népszerű kutyafajtát először sorolták be sebezhetőként az országban.

A szervezet szerint tavaly mindössze kétszázhuszonhét bobtailkölyköt regisztráltak Nagy-Britanniában, ami az elmúlt hatvan év legalacsonyabb mutatója, olvasható a The Daily Guardian-en.

A dús, fehér-szürke színű bundájáról ismert kutya annak idején a Dulux festékmárka arcaként is belopta magát az emberek szívébe.

Még a Beatles is szentelt egy dalt a fajtának: 1968-ban Paul McCartney a kutyájának címezte a My Dear Martha című szerzeményt.

Az óangol juhászkutya fénykora 1979-ben volt csaknem hatezer regisztrációval, amivel a kilencedik legnépszerűbb fajta volt a szigetországban.

A Kennel Club szóvivője, Bill Lambert szerint a fajta népszerűségének csökkenése az “életmódbeli változásokkal” magyarázható, mivel ezek a “nagyfokú gondozást és testmozgást igénylő ebek” nem alkalmasak arra, hogy kis helyen tartsák őket. De reméljük, hogy újra megszeretik őket, szerintünk nem is kell nagyon indokolni vagy magyarázni; rájuk néz az ember, és máris elolvad.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

Nagy-Britannia | bobtail | kutya | mccartney | my dear martha

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom