Close
Bolha és kullancs elleni védelem természetesen

Bolha és kullancs elleni védelem természetesen

A bolhákat és a kullancsokat senki nem szereti, főleg azért, mert betegségeket terjeszthetnek házi kedvenceink számára. A helyzetet csak tovább fokozza az, ha a kutya vagy a macska még allergiás is a rovarok nyálára. A megelőzés szerepe tehát óriási!

Természetes módszerek a vérszívók ellen

A BioZoo.hu parazita elleni védelem tekintetében is az élen jár, hiszen számos készítménnyel várja a felelős állattartókat. A szájon át beadható, mesterséges készítmények sokszor ártalmasak lehetnek, hiszen nem kizárt, hogy mellékhatásokat okoznak. Az állatorvosi rendelőkben főleg a tablettákat helyezik előtérbe, amelyek jó megoldást jelenthetnek akkor, ha odafigyelsz a méregtelenítésre és a máj fokozott védelmére, ám még így is kockázatos a szedésük.

Épp ezért a szakemberek inkább a természetes módszerekre esküsznek és a megelőzést helyezik előtérbe. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a kis vérszívók a szagra gerjednek a leginkább, így ha egészségesen, adalékanyagoktól mentesen táplálod kedvencedet, rendszeresen fürdeted neem olaj adagolásával, belsőleg pedig feketekömény port adsz neki, máris sokat tehetsz a probléma elkerülése érdekében.

Illóolajok és gyógynövénykivonatok a védelem érdekében

Vannak olyan népi módszerek, amelyeket régóta alkalmaznak a rovarok távol tartása érdekében. A bolhamentesség elleni cseppekhez 45 ml dió vagy édesmandula olaj, 4 csepp zsálya olaj, 1 csepp citronella olaj, 7 csepp borsmenta olaj, 3 csepp citromhéj olaj és 1 csepp neem olaj szükséges. Ezeket csupán össze kell keverni, és máris kész a keverék, amely hosszú ideig tárolható.

A bolha elleni sprayhez glicerin, alkohol és ricinusolaj, valamint grapefruit mag olaj, desztillált víz, zsálya olaj, citronella olaj, borsmenta olaj, valamint citrom olaj szükséges. Ezeket kell elegyíteni és szórófejes flakonba helyezni. Fontos, hogy minden használat előtt rázd fel!

A kullancs elleni védekezésben a “viszlát kullancs cseppek” segíthetnek, amelyhez mandula, geránium, rózsafa, levendula, mirha, borsmenta és neem olaj szükséges. A keverék összeállítását követően tárold sötét üvegben! A “viszlát kullancs spray” hasonló összetevőkkel rendelkezik. Glicerin, alkohol, ricinus olaj, grapefruit mag csepp, geránium olaj, rózsafa olaj, levendula olaj, mirha olaj, babérlevél olaj és desztillált víz kell az összeállításához.

Ezek is hasznosak lehetnek 

Hihetetlenül fontos az is, hogy mit eszik a kutya, az egészséges étkezést érdemes feketekömény porral kiegészíteni. Sokat segíthet a levendulás kutyasampon is, hiszen már az illata is képes a vérszívók elűzésére. Érdemes hozzá cseppenteni a fenti receptek egyikéből is.

Séta közben rendkívül hasznos lehet egy ultrahangos kullancsriasztó is. Hazaérve minden esetben ellenőrizd kedvenced bundáját, és ne feledkezz el az immunrendszer erősítéséről sem!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram