Close
Ha ezen az online szállásfoglalón keresztül foglaltál, veszélybe kerülhet a nyaralásod

Ha ezen az online szállásfoglalón keresztül foglaltál, veszélybe kerülhet a nyaralásod

Nagy összegek nem érkeztek meg a Booking.com oldalt használó magyarok zsebébe egy fizetési fennakadás miatt – tájékoztatott az Index. Úgy tudni, bár a szolgáltató már végzett a karbantartással, a szállásadóknak még nem utalta át a pénzt, pedig ebben az inflációs környezetben ez létkérdés. Ha pedig elfogynak a tartalékaik, akkor sokan közülük kénytelenek lesznek visszamondani a nyári foglalásokat, ezt már jelezték is.

A Booking.com online szállásfoglaló oldalon nemcsak a nagy szállodaláncok, hanem a kisebb szállásadók is meghirdetik szobáikat, sokan mellékesként a főállásuk mellett. A weboldal fizetési rendszerének karbantartása miatt azonban

a szállásadók nem jutottak hozzá az őket jogosan megillető bérleti díjakhoz.

Az Index egyik olvasója, aki maga is szállásadó, jelezte, hogy a Booking.com rendszerfejlesztésre hivatkozva kiadott egy közleményt, mely szerint július 1. és 11. között karbantartják az oldalt, ezért csúsznak a kifizetések részükről.

Az illető elmondása szerint sajnos azóta sem sikerült utalniuk senkinek, egy Facebook-oldalon írták ki ma többen is, hogy náluk is ez a probléma, és a Booking csak ígérgeti, hogy hamarosan kifizetik a díjaikat.

„Mi csak várni tudjuk a csodát” – fogalmazott az Index olvasója, kiemelve, hogy minden szállásadó júniusi díja bent van a Bookingnál.

Ez az esetében hozzávetőleg 600 ezer forint, plusz az egész július, ami 800 ezer forintot tehet ki,

és az augusztus első harmada, mivel az ő esetükben két héttel előre veszi le a vendégektől a pénzt a Booking. A szállásfoglaló platform tehát megkapja a pénzét a foglaláskor, a szállásadó pedig később kapja meg a bérleti díjat, amiből már a Booking levonta a részét.

Úgy tudni, sokan már nem is fogadják a bookingos vendégeket, mert senki nem akar ingyen dolgozni. A Booking Facebook-oldalán külföldiek is panaszkodnak.

(Forrás: Index, fotó: Getty)

szálláshelyfoglaló | booking | hotel | káosz | szállás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram