Close
Csúcsra emeli a bőrt egy hazai méret utáni szabóság

Csúcsra emeli a bőrt egy hazai méret utáni szabóság

A Galamb Szabóság a világ legdrágább szövetéből, a vicuñából készült zakó után ismét egy különleges vállalkozásba fogott: történetük során először bőrből készült kollekcióval igyekeznek stílusosabbá és elegánsabbá tenni a férfiakat. A projektről Baranyi Csaba tulajdonost kérdeztük.

– Miért került képbe a bőr?

– Régóta szerettünk volna bőrkollekciót és most, a pandémia alatt volt időnk ezzel foglalkozni. Azt láttam, hogy Magyarországon normális férfiméretre készült bőrtermékek egyáltalán nem léteznek. Úgy gondolom, hogy ez teljesen hiánycikknek számít ma itthon, és gondoltam, egy kisebb kollekciót létrehozva megnézem, hogyan tetszik a vevőkörömnek. Eddig egész jó a fogadtatás!

– Van valamilyen nemzetközi trend, ami erre sarkalt titeket?

– Minden nagyobb divatháznak van bőrkollekciója, de nem gondolom, hogy ez az oka. Mindig is szerettem volna, hogy nálunk legyen elérhető először szabósági kultúrában méretre készült bőrtermék.

Szerintem különleges és egyedi, hogy zakó szabású bőrzakókat tudunk árulni.

Természetesen a szövetből készült ruhadarabok mellé, kiegészítő termékekként ajánljuk a bőrkollekciót. Tehát nem azt jelenti, hogy mi most szűcsökké váltunk volna, de így egy plusz termékpalettát tudunk kínálni a meglévő és az új ügyfeleinknek. Elkezdtünk saját tervezésű bőrtáskákat készíteni, és abból is most van kialakítás alatt egy kisebb kollekció. Utazáshoz és munkaház kapcsolódó bőrtáskákat fogunk készíteni.

– Hozott-e valamilyen változást az életetekbe a pandémia?

– Talán a legszembetűnőbb az, hogy volt időnk új termékkekkel bővíteni a palettánkat. Igazából a termékfejlesztések illetve a folyamatos innováció az, amit meg tudok említeni: van pár megvalósulásra váró ötlet az asztalunkon.

– Milyen terveitek vannak 2022-re?

– Ami az idei évet illeti, szeretnénk egyedi tervezésű mintakollekciókat létrehozni. Ez azt jelenti, hogy lesz pár termék késztermékként is elérhető lesz, de természetesen ugyanolyan magas, kézzel kidolgozott minőségben. Továbbá lesz néhány egyedi fejlesztésű egyéb kiegészítő, amik szintén egyedülállók lesznek a hazai piacon. Összeségben fejlesztéssel és új termékek bevezetésével fogom tölteni az év első felét.

bor | bőrzakó | baranyi csaba | galamb tailoring

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram