Close
Fesztiválhangulattal töltik meg az otthonod ezek a magukkal ragadó felvételek

Fesztiválhangulattal töltik meg az otthonod ezek a magukkal ragadó felvételek

Ha felfrissülnél a hétköznapi pörgés közepette, önfeledtségbe merülnél a hétvégén vagy egy kis inspirációra vágysz, de nem feltétlenül mozdulnál ki, akkor a Müpa oldalára érdemes felpillantanod.

Exkluzív koncertfelvételekkel bővült ugyanis a Müpa médiatára, és izgalmas beszélgetések kerültek fel a  Müpa Podcast felületeire, így közel harminc, korábban nem hallott, nem látott felvétellel élvezhetjük a nyár utolsó heteit és hangolódhatunk az őszi koncertszezonra.

(Fotó: Carol Friedman)

Emlékszel még a Don’t Worry Be Happy című világslágerre, ami rögtön jobb kedvre deríti az embert, amint meghallja? Most az alkotó, Bobby McFerrin teljes, magyarországi koncertjét megnézheted 2018-ból, ahol circlesongs című lemezének afrikai és közel-keleti motívumokkal díszített dalait meditációs és improvizatív elemekkel kiegészítve értelmezte újra.

A dzsesszrajongók sem maradnak muníció nélkül, Avishai Cohen és triója 2017-es, érzelemdús és lebilincselő koncertjét élhetik újra.

A magyar könnyűzene szerelmesei egy igazi csemegét is találnak a médiatárban: megnézhetik  az egyik legmeghatározóbb hazai alterzenekar, az Eric Sumo Band addigi történetének tizenhárom évét megkoronázó 2018-as fellépését.

Aki a zajos nagyvárosi létben, a közösségi média felgyorsult világával körülvéve keresi a békét, annak érdemes meghallgatnia, hogyan mesél éppen erről a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet 2019-es koncertje.

Inspiráló beszélgetések

Ha egy jó beszélgetéssel zárnád az estét vagy nyitnád a napod, akkor érdemes megcéloznod a Müpa Spotify- vagy Apple Podcast-oldalát, mert közel húsz új epizód enged betekintést az alkotók munkájába és hétköznapjaiba.

Újabb epizódokat hallgathatunk meg a 2016-ban indult Jazzrajongók sorozatból,

ahol Náray Erika ismert beszélgetőpartnerei – mások mellett Fullajtár Andrea, Boldizsár Ildikó és Háy János – a műfaj iránti szenvedélyükről vallanak.

Szintén válogathatunk a Müpa kortárs írókat bemutató sorozatának, a Literáriumnak 2022/23-as előadásai közül, megtaláljuk például Bartis Attila és Szijj Ferenc estjét, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián beszélgetését vagy a Balaton együttes Ady-verskoncertjét.

A Müpa digitális médiatára szeptember 4-éig regisztráció nélkül is nyitva áll bárki előtt, de a Müpa+ hűségprogram tagjai ezután is elérhetik a felvételeket.

Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája

A Müpa Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs, könnyű- és világzenének, jazznek, operának, újcirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt. Az intézményt 2005-ben azért hívták életre, hogy magas színvonalú, minőségi kulturális eseményeket kínáljon változatos műfajokban. Alapvető feladata, hogy a hazai és európai művészeti hagyományokat tiszteletben tartva új irányokat és irányzatokat is bemutasson és közérthetővé tegyen, s az ínyenc és a szélesebb közönség számára is befogadható, magas szintű élményt nyújtson.

A Müpa az előadások mellett új művek létrehozását is kezdeményezi és támogatja, és fontos szerepet tölt be a nemzetközi kulturális kapcsolatok ápolásában, a hazai kulturális célok megvalósításában és a magyar előadóművészek nemzetközi megismertetésében. Tevékenysége jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a jövő nemzedékének fiataljai is egyre szélesebb körben váljanak tudatos kultúrafogyasztó felnőttekké. Mindezt inspiráló, párbeszédet generáló, kérdéseket felvető művészeti eseményekkel és szolgáltatásokkal, élményre, kreativitásra és interakcióra építő újszerű programok bemutatásával teszi.

digitalis mediatar | online | podcast | hűségprogram | felvételek

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram