Close
Nem megy stílusosságért a szomszédba ez az elegáns brazil ház

Nem megy stílusosságért a szomszédba ez az elegáns brazil ház

Világos, elegáns, buja növényzettel teli, gyönyörű terei vannak, és hozzá még dizájnerbútorokkal is büszkélkedhet. Rendesen odatették ezt a remek brazil nyaralót.

A helyi Zalc Arquitectura és Rua 141 építészstúdiók tervezték meg ezt a nyaralót a tengerpartjai miatt népszerű Guarujában, másfél órányira São Paulótól. A House NK-nek keresztelt víkendház négyszáz négyzetméteres, pazar medence és burjánzó vegetáció tartozik hozzá, no meg gyönyörű bútorozás, és remek érzékkel kialakított belső terek.

A hosszú balkonokon remekül lehet élvezi a legmelegebb nyári délutánokat is, a földszinten pedig magával ragadó, dupla belmagasságú nappali várja a lakókat nyers kövekkel kirakott fallal. A helyiségben a természetes és az ember által alkotott anyagok kontrasztja teszi izgalmassá a teret – az ember alkotta tárgyak közül pedig nem is egyet azonnal költöztetnénk is a saját otthonunkba.

A földszinten alakították ki továbbá a konyhát és az étkezőt, egy tévészobát és két hálót, a hozzájuk tartozó fürdőkkel. Az emeleten szintén lett egy nappali, ahonnan le lehet látni a földszinti szobára, valamint négy háló, amelyek mindegyike teraszra nyílik. A tervezők igyekeztek figyelni rá, hogy a lehető legtöbb természetes fény érkezzen a szobákba, a napfényt emellett napelemekkel is hasznosítja az ökotudatos ház: többek között a vizet és a medence vizét is melegíti.

A nyaraló vagány bútorozásáért helyi brazil tervezők feleltek: a rattankanapé és fotel Bruno Carvalho terméke, a köteles szobor a konyha mellett pedig Eva Soban alkotása. A lámpákért Mel Kawahara felelt, a konyhai étkezőért pedig az Estudio Bola stúdió.

Ezek után nem is értjük, hogy lehet ez a ház nyaraló, és nem állandó élettér…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Fran Parente)

sao paolo | egyedi | nyaraló | ház | brazília

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram