Close
Bréking: megnyitja határait Amerika!

Bréking: megnyitja határait Amerika!

Már csak pár hét, és újra lehet utazni az Egyesült Államokba.

November első napjától kezdve ismét fogadja az Európai Unióból, illetve az Egyesült Királyságból érkező turistákat az USA, miután hétfőn bejelentették, hogy feloldják a tavaly év eleje óta érvényben lévő beutazási tilalmat.

A korlátozást még 2020 januárjában vezette be Donald Trump akkori elnök, először csak Kínára vonatkozóan, aztán a következő hónapokban más országokra is kiterjesztette.

Az új szabályozás értelmében novembertől azok utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik mindkét oltást megkapták és azt hivatalosan igazolni is tudják, valamint rendelkeznek három napnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel.

A jelenlegi rendelet értélmében csupán azok léphetnek be az USA területére, akik az elutazást megelőző két hétben az Európai Unió vagy az Egyesült Királyság területén tartózkodtak, ha amerikai állampolgárok vagy annak közvetlen családtagjai, rendelkeznek zöldkártyával, esetleg az elnöki rendeletek alóli mentességgel.

(Forrás: Reuters, CNN, fotók: Getty Images)

beutazás | tilalom | feloldás | november | eu

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram