Close
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek

Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek

Bár a nyár véget ért, a szeptember sem szegte kedvét az utazni vágyóknak, hogy repülőre üljenek.

Az ősz első hónapjában mért utasadatok is alátámasztják, hogy a szeptemberi kellemesen meleg napok kedvet csináltak egy-egy európai város meglátogatásához, és akár távolabbi úti célokra való repüléshez is – olvasható a Budapest Airport oldalán.

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi év azonos időszakához képest több mint 625 százalékos növekedést jelent.

Ha az idei eredményeket összehasonlítjuk a 2019-es rekordévvel, az látható, hogy az utasforgalom negyvenkét százaléka visszatért. Éves összehasonlításban, utasforgalom tekintetében az ősz első hónapja a második legerősebb hónap volt 2021-ben, az augusztusi 702 524 fős utasforgalom után.

Szeptemberben a legnépszerűbb célállomások top ötös listáján négy európai nagyvárost is találunk: London, Tel-Aviv, Amszterdam után Párizs és Frankfurt volt a legkedveltebb úti cél.

(Forrás: Bud.hu, fotók: Getty Images)

Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér | budapest | utasforgalom | rekord | szeptember

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram